– Ingen dramatikk bak Peter Moores exit

Peter Moore flytter tilbake til USA i september.

9. aug 2020 kl 11.29 Arild Skjæveland

I juli kom beskjeden om at Peter Moore sin tid i Liverpool FC er over, etter tre år som daglig leder. Kontrakten hans gikk opprinnelig ut i juni, men ble forlenget til slutten av august, slik at 65-åringen kunne styre gjennom utfordringene med Korona-pandemien.

Ifølge Simon Hughes i The Athletic skal det lenge ha vært kjent at tiden hans i klubben gikk mot slutten, og huset på the Wirral skal ha blitt lagt ut for salg for en stund siden. 

Den neste måneden vil han fortsette å jobbe i Liverpool, i omstillingsfasen frem til Billy Hogan overtar ansvaret 1. september. På torsdag var han klubbens representant på møtet mellom Premier League-klubbene, og partene skal skilles på gode vilkår, ifølge Hughes.

Selv om han ikke var nede på gressmatta da Jordan Henderson og laget viste frem Premier League-troféet, var han på Anfield og satt i direktørboksen.

Ingen dramatikk

Moore har bodd i USA fra 1981 til han tok over som CEO i Liverpool FC i 2017, og han og hans kone har til sammen seks barn som alle bor i statene. De siste årene har det blitt vanskelig å se barna, og spesielt den siste tiden på grunn av pandemien.

«Tiden er riktig for dem til å reise tilbake og være mer sammen med barna», siteres en kilde av The Athletic.

Det skal ikke være ondt blod mellom LFC og Moore for at samarbeidet nå tar slutt.

«Det er ikke noe sinne eller dårlig stemning fra noen av partene. Når alt kom til alt var det en avgjørelse tatt i fellesskap, og som begge mente var best for å ta klubben fremover. Det har vært en plan klar for at Billy skal ta over, og Peter visste det», siteres en Anfield-kilde.

Nå flytter Moore tilbake til San Francisco Bay-området.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]