Peter Moore er ferdig som daglig leder

Billy Hogan skal overta jobben.

31. jul 2020 kl 09.59 Arild Skjæveland

Det er tre og et halvt år siden Peter Moore kom «hjem» til Liverpool FC etter å ha jobbet i over 30 år i USA, i Reebok og spillbransjen hos Sega, Microsoft og Electronic Arts (EA).

Det kommer overraskende - men han er nå ferdig i klubben, og gir seg i slutten av august. Det melder klubben fredag.

Treårskontrakten hans er nå utgått, og Paul Joyce i The Times rapporterer at han trolig vil reise tilbake til USA. 

Takkes av eierne

Liverpools eiere Fenway Sports Group har kommet med en melding på klubbens offisielle nettsider.

«Vi ønsker å vise vår takknemlighet til Peter for hans bidrag med å føre klubben fremover de tre siste sesongene. Han har styrket klubbens forretningsdrift gjennom sin ledelse, og vi er takknemlige for hans lidenskap, engasjement og støtte».

«Vi ønsker ham, og hans kone Debbie og familiene deres lykke til i fremtiden når de kommer tilbake til USA, og håper at de vil komme tilbake for å besøke oss og se noen kamper på Anfield».

– Jeg har elsket hvert minutt

Peter Moore har også uttalt seg.

– Jeg har elsket hvert minutt av jobben her i Liverpool, og følger meg privilegert som har fått klubben fremover i samfunnet og kommersielt de siste tre årene. Det har vært en utrolig reise, og jeg vil hylle John, Tom og Mike for å ha gitt meg muligheten til å lede forretningsvirksomheten i Liverpool, sier Moore.

– Jeg har hatt den store gleden av å kunne jobbe med et så strålende og talentfullt team med ledere. En gruppe kollegaer som jobber utrettelig for klubben. Tidligere spillere, bedrifter, samfunnet, partnere og sponsorer. Utrolige supportere rundt om i verden og så mange andre mennesker jeg har møtt gjennom min rolle som daglig leder. Jeg står i gjeld for så mange mennesker jeg har møtt på denne fantastiske reisen med Liverpool.

– Å tenke på at vi har vunnet UEFA Champions League, FIFA Club World Cup og nå Premier League-tittelen i tiden min her er langt utover mine villeste drømmer. Det har vært en fenomenal prestasjon av manageren, spillerne og støtteapparatet. Laget fortjener all skryt og anerkjennelse, og minnene vil jeg ta med meg for alltid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]