Forsvarsspilleren har blitt linket til Liverpool. Nå har Leeds fått to bud avslått

Ben White er en av spillerne Liverpool skal ha på blokka.

9. aug 2020 kl 10.01 Arild Skjæveland

Liverpool har ofte blitt linket til Brighton & Hove Albions midtstopper Ben White. Senest på onsdag ble han trukket frem som et av tre alternativer til Jamal Lewis, dersom de helrøde ikke kan komme til enighet med Norwich City om en avtale. 

22 år gamle White er et produkt av Brightons akademi, men har kun spilt to førstelagskamper for klubben sin. De kom begge i ligacupen så langt tilbake som i 2016. Erfaringen han har fått fra seniorfotball har kommet på utlån til Newport County, Peterborough og Leeds United.

Han var en veldig viktig brikke for Marcelo Bielsa og Leeds denne sesongen, da det endte med opprykk fra Championship.

To bud avslått

Leeds skal være desperate for å få med seg White videre når de nå skal opp i Premier League.

Nå har de fått to bud avslått fra Brighton, rapporterer Sky Sports. Det første budet skal ha vært på 18,5 millioner pund. Det andre på 22 millioner pund. 

Overgangsrekorden til Leeds United er fortsatt de £18 millionene de betalte for Rio Ferdinand da han kom fra West Ham United i 2000.

Phil Hay, journalisten som kanskje vet mest om hva som foregår i og rundt Leeds United, sa på podcasten sin «The Phil Hay Show» tidligere i år at White var en spiller Liverpool hadde fulgt hele sesongen. Talentspeider Andy O’Brian skal ha sett ham mye i Leeds sin opprykkssesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]