Fotballen raser mot regjeringens beslutning

Røster i fotballen mener de ikke blir lyttet til når det gjelder å få supporterne tilbake til stadion.

14. okt 2020 kl 20.56 Jens Bessesen

Sportsminister Oliver Dowden kom nylig med en dårlig nyhet til de som håper å få supporterne tilbake på engelske stadioner. Han er klar på at smittetallene for Covid-19 må falle betraktelig før en forsiktig gjenåpning blir vurdert. 

Ifølge Independent fortsetter sentrale personer innen fotballen å være frustrert over regjeringens manglende forståelse. De mener pilottester har vært gjennomført med stor suksesser, og at de har vist at det finnes trygge måter å få supporterne tilbake på. 

Dyster økonomi

En av bekymringene til regjeringen skal være hvordan fansen kommer seg til og fra stadion, men EFL-sjef Rick Parry skal da ha svart at i deres ligaer benytter 66 prosent av supporterne bil. 

Fotballmyndigheter mener regjeringen ikke baserer beslutningene sine på vitenskap og fakta, men på synsing og hva som vil gi best PR, skriver Indepentent. 

For mange klubber, spesielt i lavere divisjoner, kan ytterligere måneder med tomme tribuner bety kroken på døra økonomisk. Premier League har levert en foreløpig krisepakke, men bekymringen er fortsatt stor. 

Fortløpende vurderinger

Kilder i fotballen mener en forsiktig gjenåpning av tribunene vil bidra til optimisme hos det engelske folk i en tøff tid, men regjeringen mener det vil være et galt signal å sende ut når de samtidig strammer inn tiltakene i flere områder. Blant annet er det på Merseyside innført en ny lockdown. 

Testarrangementene skal ha falt i god jord hos helsemyndighetene, og i fotballen er man derfor frustrert over at dette ikke blir tatt med i beregningene. I de fleste europeiske land har man nå åpnet tribunene igjen i forskjellig grad - samtidig finnes det eksempler på at det blir tomme tribuner om smitten øker. 

Statsminister Boris Johnson har tidligere advart om at det kan ta et halvår før tribunene åpner igjen, men ifølge Independent tas det fortløpende vurderinger hver måned. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]