– Et utlån ville vært et naturlig neste steg

Keepertreneren mener utlån ville vært ideelt for Caoimhin Kelleher, men at Liverpool trenger tre målvakter i førstelagstroppen.

14. okt 2020 kl 17.03 Jens Bessesen

Caoimhin Kelleher står med fire kamper for førstelaget til Liverpool, alle i cupene. Den irske keeperen virker å være et klart tredjevalg bak Alisson og Adrian. For spilleren som fyller 22 år i november begynner det nå å bli fristende med førstelagsfotball, men keepertrener John Achterberg sier han må bli værende for å gi god nok dekning på førstelaget. 

– Han ønsker å spille kamper, og det ville naturligvis vært lettere om han gikk ut på lån, men problemet er at i trenger tre gode keepere - og han er en av de tre, sier Achterberg til Sunday World

Trenger dekning

– For utviklingen ville et utlån vært et naturlig neste steg, men klubben må ha god nok dekning i tilfelle vi får problemer på keeperplass, og vi vet det vil være vanskelig å finne noen som er like gode som ham hvis han går ut på lån, sier Achterberg. an.

Målvakten har imponert for U23-laget denne sesongen, og for øyeblikket er han sammen med den irske A-landslagstroppen der han virker å være bak Darren Randolph i køen. 

– Det er ikke en ideell løsning for han, og kanskje han trenger å spille kamper. Men han trener med toppspillere hver dag i Liverpool og spiller for U23-laget. Det vil føre til at utviklingen fortsetter, sier Achterberg. 

At Kelleher får lære av en av verdens beste keepere i Alisson er heller ingen ulempe. 

– Han setter så høye standarder med alt han gjør, så det er bare å ta til seg lærdommen, sier den rutinerte keepertreneren. 

– Kan få sjansen før vi venter det

Achterberg sier klubben har stor tro på den unge keeperen. 

– Caoimhin har alle ferdighetene til å bli en toppkeeper, og kanskje får han sjansen til å spille på førstelaget i Liverpool før vi venter det, sier han. 

Mens Alisson er ute med skade er det Adrian og Kelleher som kjemper om keeperplassen i Liverpool. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]