– Han ruvet i buret

Ung Liverpool-målvakt har utviklet seg mye som keeper etter at han begynte å trene fast med førstelaget.

15. sep 2020 kl 20.01 Einar Kvande

Forrige sesong spilte han fire førstelagskamper for Liverpool, og under landskampene i begynnelsen av denne måneden satt han på benken for Irlands A-landslag. Caoimhin Kelleher har vist en svært fin utvikling som keeper, og i helgen holdt han buret rent da Liverpool vant miniderbyet mot Everton 1-0.

– Caoimhin var fantastisk. Han har ikke spilt for oss på en stund, så jeg har ikke sett ham på en stund. Jeg synes virkelig han ruvet i buret. Måten han håndterte innlegg og cornere på var imponerende. Han bare kom ut og fanget ballen.

Slik beskriver U23-manager Barry Lewtas innsatsen til Kelleher mot Everton i U23-premieren, i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Han var strålende, og gjorde gode redninger når vi trengte det som mest. Det var så bra. 

– Vi har i årevis sendt våre gutter til Melwood, og så kommer de tilbake og storspiller for oss, noe som er flott, sier Lewtas.

Fast inventar på førstelagets treninger

Kelleher har vært knyttet til Liverpool siden 2015. Mange av Liverpools supportere ble kjent med Caoimhin for første gang da han voktet buret både mot Manchester City og Manchester United under Liverpools preseason-tur til USA sommeren 2018. Kamper som 19-åringen kom meget bra fra.

Den sommeren signerte Kelleher en ny langtidskontrakt med Liverpool.

Ved starten av preseason 2019/20 var Kelleher Liverpools tredjekeeper, etter å ha avansert foran jevnaldrende Kamil Grabara under andre halvdel av 2018/19. Det medførte en benkplass i finalen i Champions League for 20-åringen med den karakteristiske irske aksenten. Kelleher er meget bra med føttene og som sweeper, noe som trolig har påvirket Jürgen Klopp til å gi lysluggen tillit.

Den unge iren ble satt til å vokte buret i Liverpools ligacupkamper høsten 2019, i tillegg til at han fikk en kamp i FA-cupen vinteren 2020. 1998-modellen var med på Liverpools treningsleir i Østerrike denne sommeren, og trener fast med førstelaget på Melwood.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]