Regjeringen advarer at det kan gå lang tid før fans slipper inn på tribunene igjen

Sportsministeren oppfordrer BT Sport til å vise Merseyside-derbyet gratis for alle.

14. okt 2020 kl 14.19 Einar Kvande

Fotball i England kommer til å bli spilt bak lukkede dører helt til antallet koronasmittede begynner å falle betraktelig, advarer sportsminister Oliver Dowden.

Han oppfordrer BT Sport til å sende helgens Merseyside-derby på en kanal hvor alle kan se kampen gratis, for å forhindre at familier på Merseyside besøker hverandre for å se fotball.

Sportsministeren ønsker fans tilbake på tribunene så raskt som mulig, og skjønner frustrasjonen til supporterne. Men han sier det ikke kommer til å skje denne måneden, og at det også kan ta mye lenger tid.

Mye smitte på Merseyside

Antall koronasmittede i England har skutt i været igjen de siste to ukene, og i nordvest får ikke puber og barer lenger holde åpent.

– Jeg skjønner at folk er frustrerte, da vi nærmet oss normale tilstander innen sport. Vi var blant de første i verden som begynte med fotball igjen bak lukkede dører. Neste steg var tester med noen få tilskuere tilstede. Jeg ønsket desperat at det skulle skje, siteres Dowden av Mirror.

– På grunn av den store økningen i antall smittede har vi ikke kunnet gjøre det. Rådet fra forskerne er at vi må innføre strengere restriksjoner, ikke lette ytterligere på tiltakene. 

– Vi var klare til å la tilskuere komme inn på tribunene igjen. Vi hadde lykkes, og vi var klare til det fra 1. oktober. Men så måtte vi sette alt på pause på grunn av den dramatiske spredningen av denne sykdommen. Det handler ikke bare om hva som skjer på stadion, men også reisen til og fra stadion. Folk vil spise noe på veien, og slike ting.

– Vi kom i gang med Premier League og Championship igjen, og har fått penger tilbake til sporten på grunn av det. Jeg ønsker ikke å forhindre fans fra å gå inn på stadionanlegg, men grunnen til at vi gjør det er Covid og at vi setter publikums helse først. Vi måtte sette alt på pause på grunn av hvordan situasjonen har utviklet seg. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]