Project Big Picture drept under fødselen:Vil legge nye planer som alle de 20 klubbene er med på å forme

Premier League-klubbene vil holde et hastemøte der de skal legge en ny strategi som alle de 20 medlemsklubbene får være med på å bestemme.

14. okt 2020 kl 15.55 Einar Kvande

The Times melder at Premier League-klubbene også vil komme med et nytt tilbud til English Football League.

Under dagens krisemøte ble Project Big Picture drept i fødselen av Premier League-klubbene.

Forslaget som ville ha gitt toppklubbene betydelig mer makt var ikke spiselig for majoriteten av klubbene i Premier League. 

Under møtet ble det isteden bestemt at det skal legges en ny strategi, som alle de 20 klubbene skal få være med å utforme, isteden for at bare eliten skal planlegge fremtiden. Et planleggingsmøte vil finne sted innen kort tid.

Premier League-klubbene ble også enige om å sette sammen en redningspakke for EFL. Det ble også fremmet et forslag om at disse pengene kun skal gå til klubbene i League One og League Two, men dette kan Championship-klubbene komme til å legge ned veto mot.

EFL har allerede avslått som for lite en redningspakke på 50 millioner pund pluss 100 millioner pund i lån.

Irritasjon over Rick Parrys rolle

Det var forventet at Liverpool og Manchester United, som sto bak Project Big Picture, ville få hard kritikk under dagens møte, men møtet skal ifølge en klubbleder har foregått i svært siviliserte former. Det skal imidlertid ha vært en del irritasjon over Rick Parrys rolle i Project Big Picture, og noen klubber skal ha antydet at Parry forsøker å destabilisere Premier League.

Project Big Picture har fått mye støtte blant klubbene i EFL, ettersom de ble lovet 25 prosent av TV-inntektene til Premier League. Minst 14 av 20 Premier League-klubber var imidlertid mot dette.

Formann Tom Werner og daglig leder Billy Hogan representerte Liverpool under dagens møte. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]