Trio tilbake i trening for Everton

Men midtstopper kan være ute av derbyet.

14. okt 2020 kl 15.09 Einar Kvande

Carlo Ancelotti opplyser at Allan, Andre Gomes og Seamus Coleman er tilbake i trening, og forventes å bli tilgjengelige til Merseyside-derbyet på Goodison Park kommende lørdag.

I den blå leiren fryder man seg også over at Richarlison kom helskinnet gjennom 90 minutter for Brasil i 4-2 seieren over Peru natt til i dag.

Da er det dårligere nyheter for dem at Yerry Mina sto over Colombias 2-2 kamp mot Chile fordi han kjente ubehag i det ene låret. Midtstopperen vil nå bli undersøkt av Evertons medisinske stab når han returnerer til Finch Farm.

Midtstopperne Mason Holgate og Jarrad Branthwaite er fortsatt ute med skader, mens Ancelotti tror at Jean-Philippe Gbamin vil være tilbake etter skade sent i november. Det rapporteres ellers at Cenk Tosum trener for seg selv på Evertons treningsfelt.

– Andre Gomes er tilgjengelig for søndag, det er ikke noe problem, sier Ancelotti til evertontv.

– Allan startet å trene igjen sammen med laget denne uken. Dersom ikke noe skjer i løpet av de kommende dagene vil han være tilgjengelig for spill mot Liverpool.

– Jeg tror det går greit med Seamus også, for han begynte å trene med oss på mandag.

– Holgate og Branthwaite jobber individuelt. Branthwaite er den som er nærmest et comeback. De har ikke støtt på problemer i rehabiliteringen, men vi må vente litt før vi har dem tilbake.

– Gbamin jobber individuelt. Han er ikke tilbake på Finch Farm ennå. Han kommer tilbake om 15 dager, og vil da begynne å jobbe for seg selv til å begynne med, og senere sammen med laget. Han kan være klar for spill igjen mot slutten av november.

Godfrey kan debutere

Ancelotti antyder ellers at Evertons ferskeste signering, Ben Godfrey, kan komme til å debutere i lørdagens derby. Godfrey kom til Everton fra Norwich på transferdeadline-dagen. Midtstopperen vil trene sammen med sine nye lagkamerater for første gang i dag, etter å ha returnert fra spill for England U21. Godfrey spilte hele kampen da England slo Tyrkia 2-1 tirsdag.

– Om han er skadefri vil han konkurrere med de andre om en plass på laget mot Liverpool, sier Everton-manageren.

Everton har vunnet alle sine sju kamper i 2020/21-sesongen.

Everton - Liverpool spilles lørdag klokken 13.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]