Mandagens Premier League-kamper:Wolves festet grepet om Europa League-plass

Feriefotballen er for alvor i gang i Premier League. Les vår oppsummering av mandagens Premier League-kamper.

20. jul 2020 kl 20.57 Jens Hapnes Rege

Wolves tok imot Crystal Palace på Molineux Stadium mandag kveld med et ønske om å feste grepet om en Europaliga-plass.

Crystal Palace har vært i fryktelig form siden de kom over 40-poengsgrensen mot Bournemouth 20. juni, og sto med seks strake tap før oppgjøret mot ulvene.

De oransjekledde har på sin side hatt en langvarig og utmattende sesong, som startet 25. juli forrige sommer, og som vil vare til de ryker ut av Europaligaen. De Europa-jaktende ulvene festet kjapt grepet om kampen, og tok nådeløst hånd om Roy Hodgsons mannskap.

I åpningsfasen var det stillingskrig mellom «The Eagles» og Wolves, men det var det landsbaserte rovdyret som tok det første stikket.

Etter et nydelig angrep sendte Matt Doherty en kontrollert pasning over 5-meteren til Daniel Podence, som enkelt kunne heade inn sitt første mål i Premier League.

Nuno Espirito Santos mannskap trives i føringen, og fikk få problemer med å kontrollere inn ledelsen i den andre omgangen.

Etter 68 minutter la Jonny Otto på til 2-0 med en kontant avslutning etter en pasning fra den alltid livlige Adama Traore, og det resultatet sto seg ut kampen.

Wolves ligger nå på 6. plass med ett poeng ned til Tottenham, og sikrer seg en plass i Euroaligaen med seier over Chelsea i sesongens siste kamp.

Everton vekket Sheffield United fra Europa-drømmen

Den nest siste serierunden fortsatte mandag kveld da Sheffield United møtte Everton på Bramall Lane, og Brighton var vertskap for Newcastle United på Falmer Stadium.

Sheffield United kunne kommet opp på 7. plass, som kan gi Europaliga-plass, med seier, men et tamt mannskap fikk det tøft mot Everton.

Den første omgangen ble preget av to lag som så ut til å ha mer lyst til å tilbringe kvelden på stranda med en margarita i hånden enn å spille foran tomme tribuner.

Det var målløst til pause, og det ble spådd at et heltent Sheffield United skulle komme ut fra hvilen etter en tordentale fra Chris Wilder. Under to minutter var spilt av den andre omgangen da det første målet kom, men det var de blåkledde som tok en overraskende ledelse.

Gylfi Sigurdsson serverte et nydelig innlegg til Richarlison, og brasilianeren fluktet ballen i det lengste hjørnet.

Sheffield United forsøkte å komme tilbake, men klarte ikke trenge gjennom Ancelottis forsvarsmur på tross av en sluttspurt. Resultatet gjør at Sheffield United ligger på 8. plass, to poeng bak Wolves på 7. plass, mens Everton ligger på 11. plass.

Brighton sikret plassen

Graham Potters mannskap trengte bare ett poeng for å sikre plassen matematisk i Premier League, og de to lagene på Falmer Stadium kunne like gjerne tatt hverandre i hånden før kampen, og heller benyttet kvelden på å ta en gåtur langs Brighton Beach i kveldssolen.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene på Falmer Stadium. Resultatet gjør at Brighton har matematisk sikret plassen, mens Newcastle United befester sin sterke 13. plass.