Enrique var oppgitt over Newcastle - måtte likevel overtales for å bli Liverpool-spiller

Spanjolen innså at Anfield-klubben hadde noe som manglet hos «The Magpies».

27. apr 2020 kl 16.53 Kenneth Baraas

– Jeg hadde muligheten til å gå til en klubb som ønsket å forbedre seg selv. Hjertet sa at jeg burde bli, men hodet sa at Newcastle United ikke hadde de samme ambisjonene, lyder ordene fra Liverpools tidligere venstreback om valget som var alt annet enn enkelt for spanjolen, i et intervju med The Athletic

Under et treningsopphold sommeren 2011, sendte Enrique ut en kritisk tweet i retning Newcastle-ledelsen:

«Klubben selger alle de store spillerne i laget. Tror dere det er spillernes feil? Denne klubben vil aldri være med å kjempe i topp seks med denne filosofien. Jeg mener fansen fortjener det beste, ikke det som gjøres av klubben for øyeblikket.»

I dag angrer Enrique noe på den handlingen, men begrunner likevel hvorfor han valgte å gå så hardt ut. 

– Det er godt å kunne forklare litt rundt den tweeten. Det var en feil. Jeg var bare 25 år, fremdeles ung som fotballspiller. Men jeg sa det også fordi jeg var veldig sint, jeg var så sint. Klubben solgte de beste spillerne, og jeg følte at laget, som kunne gjort store ting, gikk i oppløsning.

TROFÈ: Glen Johnson, Luis Suarez, José Enrique og Maxi Rodriguez etter seieren i ligacup-finalen mot Cardiff i 2012.

TROFÈ: Glen Johnson, Luis Suarez, José Enrique og Maxi Rodriguez etter seieren i ligacup-finalen mot Cardiff i 2012.

Overtalt av familiemedlem

Den spanske venstrebacken var ikke aktivt ute etter å forlate skjærene, og det ble til og med vurdert en kontraktsforlengelse på seks år. Enrique innså dog at det var usannsynlig at Newcastle ville konkurrere om pokaler eller plass i Europa, og reiste sørover kort tid etter utblåsningen på Twitter. 

– Det å forlate klubben handlet ikke om penger. Det handlet om at Liverpool var ambisiøse. De hadde en annen visjon. Newcastle virket med interessert i å selge sine beste spillere enn å prøve å gjøre det godt sammen som lag. Jeg ville vinne noe, og det gjorde jeg i Liverpool.

– Jeg elsket Newcastle, jeg elsket fansen. Det var faktisk broren min som overbeviste meg om å dra til Liverpool. Jeg sa til ham: «Jeg har vært her i fire år, og med en ny avtale kan det bli ti år. Kanskje jeg blir en legende her.»

– Men han sa: «José, du må ta sjansen når et lag som Liverpool kommer på banen.» Og det er sant, en fotballkarriere er kort.

Støtte i fansen

Enrique har vært gjennom en tøff periode utenfor banen og fjernet en hjernesvulst i 2018. Enrique har funnet støtte i sin tidligere lagkamerat i Newcastle - Jonas Gutierrez, som overvant kampen mot testikkelkreft. 

– Vi er gode kamerater, og vi har vært der for hverandre. Jeg kan ikke takke Jonas nok for støtten han ga meg for halvannet år siden. Jeg har snakket mye om helseproblemene mine, så jeg vil ikke fokusere så mye på det, men det var en vanskelig tid for meg og familien. Men vi er gjennom det.

– Selv om vi nå lever i en usikker tid med koronaviruset, så er vi lykkeligere enn noen gang. Jeg er takknemlig for det og alle meldingene fra Newcastle- og Liverpool-fansen. Den støtten fikk meg til å føle meg sterk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]