José Enrique tilbake i aksjon da legendelaget slo Dortmund

Ett år etter han ble operert for hjernesvulst, spilte spanjolen ikledd Liverpool-drakt igjen.

8. jun 2019 kl 13.16 Marius Rabben

(LFC Legends–BVB Legends 3–2)

Det var José Enrique som fikk den varmeste applausen fra de fremmøtte da han ble byttet inn for Liverpool Legends i begge omganger mot Borussia Dortmund Legends i Hongkong i formiddag.

33-åringen, med 99 kamper for Liverpool fra 2011 til 2016, overvar Champions League-finalen forrige helg, og er med på legendelaget for første gang på turen til Kina. Spesielt emosjonelt er det fordi han i juni i fjor ble operert for hjernesvulst.

Svulsten ble oppdaget etter en intens hodepine hvor han etter hvert mistet synet på venstre øye. Etter en vellykket operasjon fulgte måneder med behandling og opptrening for «El Toro».

– Dette er en utrolig følelse. Det har vært et veldig vanskelig år for meg og familien min, sa venstrebacken før kampen i Hongkong.

– Den 12. juni vil det være ett år siden operasjonen. Så året etter er her jeg, i live, og kan spille fotball. Jeg er veldig glad for det. Å få muligheten til å komme til Hongkong – hvor jeg aldri har vært før – og spille for Liverpool, er veldig, veldig godt.

Foruten José Enriques herlige og symbolske comeback på fotballbanen, hadde Liverpool profiler som Robbie Fowler, Steve McManaman, Jason McAteer, Luis García, Daniel Agger og Dirk Kuyt på laget. Og de røde fikk en god start på oppgjøret.

Scoret fra avspark

Etter fem minutter sendte Salif Diao dem i føringen med en bestemt avslutning på halvspretten i boksen.

Mladen Petrić utliknet for Dortmund-legendene etter forarbeid av Mohamed Zidan, men Liverpool tok umiddelbart ledelsen igjen på spektakulært vis – før reprisene av 1–1 var ferdig, slik at TV-seerne skjønte lite av hva som hadde skjedd:

Diao tok nemlig «en Xabi Alonso» og skjøt fra midtbanen. Direkte fra avspark satte han ballen rett i mål!

LFCTV har ennå ikke kommet med reprise av scoringen, men artikkelen oppdateres når det skjer.

Dortmund utliknet igjen etter å ha skapt noen sjanser, blant annet et tverrliggertreff, og det var brasilianske Ewerthon som satte inn 2–2 etter en flott gjennombruddsball av Zidan.

I en litt uvanlig rolle spilte høyreback Glen Johnson sentralt på midten etter pause, og 34-åringen, som la opp i januar, satte ikoniske Roman Weidenfeller på noen gode prøver, men uten å lykkes.

Fowler ble matchvinner

Så falt avgjørelsen da Luis García skaffet straffespark elleve minutter før slutt etter et fremspill av Johnson.

Diao, som fikk prisen Man of the Match, kunne fått sitt hattrick, men i stedet tok Fowler ansvar fra krittmerket og gjorde det han maktet 183 ganger for førstelaget. Som aktiv scoret han på 20 straffer for de røde, og «Gud» viste at venstrefoten er intakt med en glimrende avslutning til høyre.

Hele kampen ble sendt direkte via klubbens YouTube-kanal. Du kan se den om igjen her.

Dette var lagene

Liverpool: Sander Westerveld, Glen Johnson, Bjørn Tore Kvarme, Jason McAteer, Daniel Agger, Steven McManaman, Robbie Fowler, Luis García, Salif Diao, Patrik Berger, Dirk Kuyt.

Innbyttere: Stéphane Henchoz, José Enrique, Phil Babb, Vladimír Šmicer, Igor Bišćan.

Borussia Dortmund: Roman Weidenfeller, Evanilson, Young Pyo-Lee, Júlio César, Florian Kringe, Tinga, Mladen Petrić, Ewerthon, Karl-Heinz Riedle, Paul Lambert, Jorg Heinrich.

Innbyttere: Miroslav Stević, Jan Koller, Hans-Joachim Watzke, Mohamed Zidan, Patrick Owomoyela

Har du innspill til journalisten?
[email protected]