Ønsket Klopp som manager før han kom til Premier League

Sadio Mané avslører en komplisert situasjon da tiden i Salzburg var over.

8. jun 2019 kl 11.18 Marius Rabben

Liverpool-profilen ønsket faktisk ikke å dra til Southampton tilbake i 2014, men takket ja fordi Red Bull Salzburg ikke gikk med på å selge ham til Jürgen Klopps lag i Dortmund.

27-åringen prater om det som skjedde for fem år siden i et eksklusivt intervju med Onze Mondial, etter at magasinets lesere – med nesten 200 000 stemmer – kåret Mané til årets spiller, «Onze d’Or 2019».

– Ville ikke til Southampton

Mannen som denne sesongen ble delt toppscorer i Premier League var på radaren til mange storklubber etter perioden i Red Bull Salzburg fra 2012 til 2014, men ønsket selv å spille under Klopp i tysk fotball.

Selv om Dortmund var villig til å punge ut 12 millioner euro, hadde den østerrikske klubben imidlertid heller blitt enig med Spartak Moskva om en større overgangssum. Til slutt endte Mané opp i Southampton.

– Overgangen var vrien og komplisert. Jeg skal fortelle sannheten: Southampton er en veldig bra klubb, men jeg ville ikke dra dit, forklarer han med lett latter.

– Det var veldig komplisert. Det var da jeg byttet agent til den jeg har nå, Björn Bezemer. Målet mitt var å signere for Dortmund fordi Jürgen Klopp ønsket meg. Men Salzburg var allerede enig med Spartak Moskva.

– De ønsket å selge meg til Russland for å få inn mest mulig penger. Dortmund var klare til å betale 12 millioner euro. Jeg sa nei til Russland. Drømmen min var å spille i de beste ligaene.

– Dette skapte problemer mellom klubben og meg. Jeg mistet en kamp og de ble slått ut av Champions League. De begynte å si at det var min feil. De sa nei til Dortmund, og jeg sa nei til Moskva, og det var da Southampton dukket opp.

– Jeg hadde egentlig ikke noen valg, så jeg dro til Southampton. Jeg kunne ikke bli værende i Salzburg, kunne ikke dra til Dortmund eller Moskva, så jeg signerte for Southampton.

Tilvenning i Premier League

I den engelske toppdivisjonen tok det noe tid for å finne seg til rette, erkjenner han.

– Premier League er en av verdens beste ligaer. De beste spillerne vokser der. Det tok litt tid å tilpasse seg der. Fansen ventet på meg fordi klubben hadde betalt mye og jeg tok nummer 10, forklarer målmaskinen.

– Det tok litt lenger tid enn forventet. Jeg jobba hardt og klarte å endre på ting, legger han til.

Mané, som ble hentet for 10 millioner pund, endte på 25 mål og 14 assists i løpet av 75 opptredener på to sesonger i sør, før Klopp igjen kom på banen sommeren 2016. Denne gangen fikk senegaleseren ønsket oppfylt etter at Liverpool la 30 millioner på bordet.

– Spillerne vil gå i krigen for Klopp

Siden er det blitt 59 mål på 123 kamper for Anfield-klubben – og Champions League-triumf!

Omtalen av Klopp tyder også på at Mané er svært godt fornøyd under tyskerens ledelse.

– Han er en veldig spesiell manager. Han har mange kvaliteter og særegne trekk, men det som virkelig har gjort inntrykk på meg, er at han er en veldig, veldig fin type utenfor fotballen. Den menneskelige siden hans har rørt meg, og det er veldig sjelden å finne en som ham, spesielt i fotballen.

– Han er en trener som elsker spillerne sine; han er der for dem. Samtidig gir han dem ansvar. Vi, spillerne, er klare for å gjøre hva som helst for ham. Vi gir alt på banen for ham, uansett om det er på trening eller i kamp. Han er en manager som gjør at du vil gå i krigen.

Sommerens mesterskap

Nå er Afrikamesterskapet det neste på programmet for Mané. Som han påpekte foran VM i fjor, er ikke presset som Senegals største stjerne og kaptein noe han mistrives med.

– Nei, det er bare positivt. Jeg omfavner det på en positiv måte, sier Mané.

– Jeg og lagkameratene skal gjøre det vi kan for å vinne dette Afrikamesterskapet og gjøre folket stolt.

Senegal spiller sin første kamp mot Tanzania 23. juni, før Algerie venter 27. juni. Siste gruppespillkamp er mot Kenya 1. juli. Åttedelsfinalene er 5.–8. juli, semifinaler 14.–15. juli og finalen finner sted på Kairo Internasjonale Stadion i Egypt 19. juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]