Derfor valgte Mané bort United

– Ja, jeg var veldig, veldig nær, sier Premier League-toppscoreren.

1. jun 2019 kl 00.22 Marius Rabben

Sadio Mané prater åpent i et intervju med selveste Robbie Fowler i tabloidavisa Mirror, og de kom blant annet inn på temaet om de mange mulighetene målmaskinen hadde etter to glimrende sesonger i Southampton.

For 27-åringen kunne fort blitt Manchester United-spiller om ikke Jürgen Klopp hadde tatt affære.

– Ja, jeg var veldig, veldig nær fordi jeg møtte dem til og med, forklarer Mané.

Klopp ringte

– Så jeg var på vei. Jeg var der, og jeg snakket med manageren som var der tidligere (Louis van Gaal). De kom med et tilbud.

Den endelige avgjørelsen kom etter en svært beleilig telefonsamtale fra Liverpool-sjefen.

AVGJØRENDE:
AVGJØRENDE:  Klopp snakket med Sadio, og da ble senegaleseren raskt overbevist.

– Men i samme uke ringte Klopp meg. Han sa: «Jeg tror dette er riktig klubb og trener for deg», og at det var bedre at jeg dro til Liverpool. For min del tenker jeg at det var riktig tidspunkt også. Jeg sa: «Jeg drar til Liverpool!»

– En enkel avgjørelse, skyter Fowler inn. – Liverpool er den største klubben i verden!

Mané sier med et smil om munnen at målteften han hadde mot nettopp Liverpool trolig spilte en sentral rolle. Han scoret nemlig fire ganger mot de røde i løpet av bare et halvt år.

– Min klubb!

– På det tidspunktet, da jeg forlot Southampton, snakket jeg med mange klubber, men jeg mener Liverpool er riktig klubb for meg. Jeg spilte mot Liverpool, mot City, mot United, alle lag, og jeg scoret mye mot Liverpool da jeg var i Southampton, men likevel tenkte jeg at denne klubben er min klubb!

– Sjefen var i Liverpool, og likevel scoret jeg hele tiden mot dem. Jeg tror han tenkte: «Han der dreper oss alltid, så la oss kjøpe ham!» Yeah, bare for å stoppe meg fra å score mot Liverpool. Så dette var bra for oss begge!

Overgangen til Anfield har gått enda bedre enn forventet, mener Mané. Spesielt med tanke på det gode miljøet i og rundt klubben.

– Alle her elsker Klopp

GODT HUMØR:
GODT HUMØR:  Mané sier det er vanlig å høre intern klaging om treneren i en klubb, men slik er det ikke i Liverpool FC.

Og etter klubbhistoriens aller beste sesong på øverste nivå, med 97 poeng, der det likevel ble 2. plass, har Mané og Liverpool nå muligheten til å skrive seg inn i historiebøkene når Tottenham er motstander i Champions League-finalen.

– Jeg hadde aldri trodd at det kunne bli som dette. Det er helt utrolig, sier han.

– Alle på laget elsker Klopp! Vanligvis drar man til en klubb og det er spillere der som klager, som «ah, den treneren», men her er det motsatt: Alle er glade, og vi gjør alt mulig sammen.

Hele intervjuet med Mané og Fowler i Mirror slippes i lørdagens papirutgave.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]