Onsdagens PL-runde:West Ham beseiret Chelsea i herlig kveldskamp

West Ham trakk det lengste strået i en herlig kveldskamp i London. Her er oppsummeringen av onsdagens 19-kamper.

1. jul 2020 kl 20.56 Jens Hapnes Rege

Chelsea og West Ham møttes til et viktig oppgjør onsdag kveld for å kjempe om viktige poeng i kampen om Champions League-plass og nedrykksstriden.

Den klare trenden etter korona-pausen har vært at bunnlagene sliter med å skape trøbbel for storlagene, men David Moyes mannskap var heltente og yppet seg mot Frank Lampards utvalgte.

Det var stillingskrig i den første omgangen, og etter 37 minutter så det ut som om «The Hammers» skulle ta ledelsen. Thomas Soucek kranglet ballen i mål etter klabb og babb i feltet, men det viste seg at Michail Anotnio var i en straffbar offside i forkant. Det straffet Chelsea bare fem minutter senere.

Den nye «Liverpool-helten» Christian Pulisic ble felt i straffefeltet av en klønete Issa Diop, og den andre «Liverpool-helten» Willian sendte ballen sikkert i samme nettmaske som sendte Liverpool-supportere til himmels torsdag kveld.

Ledelsen så ut til å stå seg til pause, men Soucek hadde andre planer. Tsjekkeren raget høyest i feltet, stanget en godt slått dødball i mål, og revansjerte VAR-annulleringen.

Etter hvilen fortsatte West Ham å yppe seg, og bare fem minutter etter hvilen tok de ledelsen i kampen. Etter nydelig forarbeid fra Jarrod Bowen på høyresiden havnet ballen hos Antonio, som satte ballen sikkert i nettmaskene bak Chelseas målvakt.

Willian utlignet ledelsen etter en dårlig keeperprestasjon 20 minutter før slutt, men det heltente hjemmelaget var ikke tilfredse med ett poeng.

I det siste ordinære spilleminuttet spilte Antonio, kampens beste spiller, en millimeterpresis pasning til innbytter Andrey Yarmolenko etter en Chelsea-corner. Ukraineren tok med seg ballen, fintet bort Antonio Rudiger, og banket ballen sikkert i hjørnet.

Resultatet sto seg ut kampen, og West Ham ble det første av bunnlagene som vant etter korona-pausen. Det gjør at Moyes mannskap har 30 poeng, tre over nedrykksstreken, mens Chelsea bare har en to poengs ledelse til Man United og Wolves.

Fortapte Bournemouth

Harry Wilson startet på benken da Bournemouth var vertskap for Newcastle United onsdag kveld. Sørkyst-laget møter fire topplag i de kommende kampene, og onsdagens kamp ble sett på som et oppgjør der Howes mannskap måtte ha poeng.

Det startet på det verste viset for Wilsons lagkamerater.

Jefferson Lerma mistet ballen enkelt til Allain Saint-Maximin utenfor 16-meteren, og Dwight Gayle kunne enkelt sette ballen i mål etter franskmannens pasning, etter bare fem minutter var spilt. Han har nå scoret med sine to siste skudd i Premier League, etter å bare ha scoret ett mål på de forrige 33 skuddene.

Nedturen fortsatte for Bournemouth da halvtimen var spilt. Allain Saint-Maximin var nok en gang tilretteleggeren da han driblet seg inn i 16-meteren, sendte ballen 45 grader utover til Sean Longstaff, som enkelt kunne dundre ballen i nettaket.

Ti minutter etter hvilen ble veldig vondt til enda verre for Howes mannskap. Allain Saint-Maximin inntok nok en gang servitør-rollen da han ga ballen til Miguel Almiron, som enkelt kunne plassere ballen i hjørnet etter tafatt forsvarsspill.

Wilson ble byttet inn med 30 minutter igjen av kampen i håp om å starte en mirakuløs snuoperasjon, men det ville seg ikke for Bournemouth.

Med et kvarter igjen av kampen la Valentino Lazaro på til 4-0 etter en målgivende pasning fra tidligere røde Jonjo Shelvey. Bournemouths Dan Gosling reduserte på overtid, men det betydde lite for sørkyst-laget som gikk på et knusende tap mot Newcastle.

Resultatet gjør at Newcasle har sikret plassen med sine 42 poeng, mens Bournemouth fortsatt ligger under nedrykksstreken. De neste fire kampene deres er mot Manchester United, Spurs, Leicester og Manchester City.

Nedturen fortsetter for Brendan Rodgers

Brendan Rodgers og hans Leicester har vært i dårlig form siden korona-pausen, med to uavgjortresultater mot nedrykkskandidatene Watford og Brighton og tap mot Chelsea, og den dårlige trenden fortsatte onsdag kveld.

Etter bare ti minutter fikk Richarlison en enkel oppgave med å plassere ballen i nettmaskene etter godt forarbeid fra unge Anthony Gordon. Bare drøye fem minutter senere ble vondt til verre for Leicester.

Etter en hands i feltet fikk Carlo Ancelottis mannskap straffespark, og Gylfi Sigurdsson gjorde ingen feil mot Kasper Schmeichel i Leicester mål.

BETENKT: Rodgers Leicester har ikke sett bra ut etter korona-pausen.

Etter hvilen hevet Leicester seg betraktelig og det tok bare fem minutter før Kelechi Iheanacho reduserte for «revene». Nigerianeren fikk ballen klarert i hodet etter klabb og babb i feltet, og ballen lurte seg forbi Jordan Pickford i Evertons bur.

Rodgers mannskap klarte aldri å utligne Evertons ledelse, og Ancelottis mannskap tok sin andre seier etter korona-pausen.

Leicester ligger fortsatt på tredje plass, men har nå bare tre poeng ned til Wolves på sjette plass, mens Evertons tre poeng tar de opp til 44 poeng.

Arsenal utklasset Norwich

Arsenal var klare favoritter mot Norwich, selv om Artetas mannskap har vært svært varierende siden korona-pausen, og fikk ingen problemer med å slå Daniel Farkes mannskap.

Like etter halvtimen var spilt sendte Pierre-Emerick Aubameyang laget i føringen etter en fryktelig tabbe av Tim Krul, og bare fire minutter etterpå doblet Granit Xhaka ledelsen etter flott angrepsspill.

20 minutter etter hvilen la Aubameyang på til 3-0, etter nok en stygg feil fra Norwich, og ti minutter før full tid la Arsenal-debutant Cedric på til 4-0.

Aubameyangs to mål gjør at han er på toppen av toppscorerlisten sammen med Jamie Vardy, to mål foran Mo Salah.

Arsenal-seieren gjør at Artetas mannskap ligger seks poeng bak femteplasserte Manchester United, mens Norwich befester sin posisjon som tabelljumbo.