Øyeblikket som Eddie Howe mente ødela for hans Bournemouth

Manageren for gjestene som tapte 2-1 på Anfield på lørdag forklarer hva han synes først og fremst ble avgjørende for utfallet av kampen.

8. mar 2020 kl 09.25 Torbjørn Flatin

Bournemouth ga Liverpool så godt som kamp til døra, men hvor scoringer fra angrepsparet Salah og Mané midtveis i 1. omgang snudde et oppgjør hvor gjestene fra sør tok en tidlig ledelse. Manager Eddie Howe hos Bournemouth hadde sin forklaring på hvorfor det ikke helt holdt til poeng for hans gutter.

Måtte omrokere forsvaret

– Det store øyeblikket for oss var skaden til Steve Cook, sa Howe til pressen etter kampen.

– Det var som et hammerslag på et tidspunkt av kampen hvor vi hadde startet så bra.  Det å miste vår kaptein da var vanskelig å ta.

– Vi måtte omrokere forsvarsrekka som ikke var heldig for oss. Det er veldig vanskelig for spillere å tilpasse seg tempoet i kampen og trolig følte Jack (Simpson) det under de første ti minuttene.

Mistet ballen

Det var de ti minuttene hvor Bournemouth mistet ballen to ganger på egen halvdel og Liverpool satte inn sine scoringer, og hvor innbytter Jack Simpson var negativt involvert.

- Jeg synes vi presterte virkelig bra, summerte Howe kampen om for dem totalt sett.

– Angående vår kamp-plan visste vi at vi ville ha begrenset av ballinnehav og at det var snakk om hvor godt vi kunne forsvare oss. Da de hadde ballen synes jeg vår defensive fasong var god.

– Det som kostet oss kampen var to øyeblikk hvor vi mistet ballen. Liverpool arbeider hardt og presser godt, og vi var ikke overrasket over det. Det er noe vi må håndtere.

– Vi gjorde ærlig feil. Spillerne gjorde sitt beste men ble straffet for at det gikk galt på feil tidspunkt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]