FA-topp hevder topp seks-lag har truet med å forlate Premier League

Det engelske fotballforbundet likte truslene fra topp seks-lagene dårlig - og svarte med samme mynt.

13. okt 2020 kl 21.49 Jens Bessesen

Det har vært stille fra Det engelske fotballforbundet (FA) rundt Project Big Picture så langt, men The Telegraph har tirsdag avslørt at styreleder Greg Clarke i FA reagerer kraftig på prosjektet. 

Clarke skal ha forlatt samtaler om prosjektet tidligere i år da trusler om å forlate ligaen ble lagt på bordet fra topp seks-lagene. Det er Liverpool og Manchester United som er drivkreftene bak Project Big Picture. 

Setter hardt mot hardt

Men da klubbene truet med å forlate ligaen og danne en ny, svarte FA-styrelederen med samme mynt. Han minnet nemlig klubbene på at FA må godkjenne enhver ny turnering som blir foreslått, skriver Telegraph. 

I et skriv til styremedlemmene i FA har Clarke gått hardt ut mot Project Big Picture. Han mener man må jobbe sammen i stedet for at noen kjører solo. 

– Både FA og Premier League støtter diskusjoner om hvordan fremtiden skal se ut, inkludert når det gjelder strukturen på turneringene, terminlisten og økonomien, spesielt i lys av koronapandemien, skriver han. 

– Vårt perspektiv er at vi har en fantastisk ligastruktur som blir misunnet verden over. Og mens vi alltid skal være åpen for utvikling og å bringe spillet videre, må endringer gjøres på den rette måten og med et langsiktig perspektiv, skriver Clarke. 

Les hele skrivet til Clarke i Telegraphs artikkel

Har du innspill til journalisten?
[email protected]