Henry og Glazer skal ha holdt krisemøte

Eierne i Liverpool og Manchester United åpne for justeringer på Project Big Picture etter lekkasjene.

13. okt 2020 kl 00.12 Jens Bessesen

Daily Mail melder at Liverpool-eier John W. Henry og Manchester United-eier Joel Glazer skal ha holdt krisemøte mandag om hvordan de skal bringe Project Big Picture videre. De har fått med seg de kraftige reaksjonene prosjektet har fått etter at det ble lekket til The Telegraph, men er bestemt på å gjennomføre det. 

De skal spesielt være opptatt av å redusere antall lag i Premier League fra 20 til 18 for å gjøre det lettere å konkurrere i Champions League. Daily Mail melder imidlertid de skal være villig til å justere noen punkter.

Blant annet gjelder dette fordelingen av tv-penger, som de ønsket å gjøre endringer på. I tillegg vil de også vurdere å gi slipp på noe av den makten de ønsker å gi topplagene. 

Åtte lag er allerede imot planene

Duoen vil legge fram planene på Premier League-møtet der alle 20 klubber deltar på onsdag. 

Daily Mail har lagd en oversikt over hvilke klubber som vil støtte prosjektet, og foreløpig er det kun Liverpool og Manchester United som bekrefter sin støtte. Resten av topp seks-lagene nekter å kommentere, mens åtte lag allerede har markert at de vil stemme mot. Prosjektet krever støtte fra 14 av 20 lag for å bli vedtatt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]