Premier League er misfornøyd med rapportene om «Project Big Picture»– Mener flere av forslagene vil være skadelig

Premier League har kommet med en pressemelding.

11. okt 2020 kl 15.39 Arild Skjæveland

Det kom som et lite jordskjelv da The Telegraph i dag kom med sin verdenskeksklusiv om toppklubbenes planer til endring for engelsk fotball. Prosjektet har fått tittelen «Project Big Picture».

Liverpool FC og Manchester United skal være drivkraften bak et forslag som blant annet kutter Premier League til 18 lag, fjerner ligacupen, Community Shield, og endrer måten avgjørelser tas på i Premier League.

Nå har ligaen kommet med en pressemelding

«Vi har sett rapportene i media om en plan for å restrukturere fotballen i dette landet. Engelsk fotball er verdens mest sette, og har en levende, dynamisk og konkurransedyktig ligastruktur, som fanger interesse rundt om i verden. For å beholde den posisjonen, er det viktig at vi alle jobber sammen. Både Premier League og fotballforbundet FA støtter en bred diskusjon om spillets fremtid, inkludert strukturen for ligaen, kalenderen og økonomi, spesielt sett i lys av effektene fra Covid-19», står det i pressemeldingen.

«Fotballen har mange interessenter, og derfor bør arbeidet bli gjort gjennom de riktige kanalene, for å la alle klubber og interessenter få muligheten til å bidra».

Kritiserer Rick Parry

Premier League er ikke fornøyd med enkelte punkter i forslaget – og med at English Football League-sjef Rick Parry støtter endringene.

«Etter Premier Leagues syn, kan flere av forslagene i en plan som ble publisert i dag være skadelig for hele spillet, og vi er skuffet over at Rick Parry, sjefen for EFL, har gitt det sin offentlige støtte».

«Premier League har jobbet i god tro med klubbene sine og med EFL for å finne en løsning for redningspakke etter Covid-19. Dette arbeidet vil fortsette».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]