Oppdatert: Premier League bekrefter ny betalingstjeneste

Hva vil det koste å se Premier League i fremtiden?

9. okt 2020 kl 14.34 Øystein Tronstad oysteit

Det er DailyMail som skriver at de to store distributørene i Storbritannia har planer om å lansere sin egen PPV-løsning (pay-per-view). Oppdatert: Dette er nå også bekreftet fra Premier League.

Den nye betalingstjenesten skal gi brukerne på balløya tilgang til flere kamper enn de som er inkludert i den originale TV-pakka. De kampene som ikke blir vist, vil kunne kjøpes enkeltvis.

Inntektene skal gå til Premier League, og ikke til distributørene.

Årsaken skal være at Premier League skal ha sett seg lei på at produktet deres, under lockdown, blir gitt vekk «gratis» i Storbritannia. 

Etter at fotballen kom i gang igjen så har samtlige kamper blitt TV-sendt via Sky, BT, BBC og Amazon. Dette kom etter press fra myndighetene som mente at det ville gi nasjonens moral et løft, i tillegg til at fansen ikke har muligheten til å fysisk oppsøke favorittlaget sitt.

Per nå så har Sky Sports rettighetene til å vise 146 Premier League-kamper direkte, BT har 61 kamper. Amazon Prime vil sende 20 kamper direkte over to runder i desember.

Da den nye sesongen starten i september så ble samtlige 28 kamper TV-sendt mot 17 som er den vanlige antallet.

I Norge, hvor TV 2 har hatt rettighetene siden 2010, har det også vært mye oppmerksomhet rundt Premier League-prisene i det siste, etter at TV 2 og distributørene varslet prisøkninger.

Ønsker du å følge ligaen via TV 2 Sumo så vil det koste 519,-/mnd fra 1. november. Blant distributørene, Canal Digital, Altibox, RiksTV, Telenor og Telia, så varierer prisene fra 499,- til 699,-/mnd.

Fra 2022 til 2028 så har NENT-gruppen sikret seg Premier League-rettighetene i Norge.

Spørsmålet er hvor mye brukerne vil være villige til å betale for å følge sitt lag?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]