Frykter forskjellene mellom topp og bunn vil øke:«Project Big Picture» vil gi toppklubber rabatt på investeringer i stadionanlegg

I «Project Big Picture» ligger det inne forslag om at toppklubber skal få rabatt for både fremtidige og tidligere investeringer i stadionanlegg.

12. okt 2020 kl 17.30 Jens Bessesen

The Telegraph, som søndag kom med oppsiktsvekkende avsløringer rundt «Project Big Picture» (PBP), kommer nå med ytterligere detaljer rundt prosjektet som Liverpools og Manchester Uniteds eiere støtter. 

De skriver at dersom PBP får gjennomslag, vil Liverpool kunne kreve tilbake rundt 30 millioner pund for utbyggingen av Main Stand som ble ferdigstilt i 2016. Tottenham kan på sin side kreve tilbake 125 millioner pund for deres nye stadion. 

Får tilbakebetaling

Telegraph melder nemlig at PBP vil inneholde punkter om at stadionutvidelser skal subsidieres av Premier League-fellesskapet, og at det skal ha tilbakevirkende kraft for prosjekter som har blitt ferdigstilt de siste ti årene. 

Klubbene i Premier League skal etter planen til sammen sette av 150 millioner pund årlig til dette, og det er toppklubbene som ligger an til å få størstedelen av pakken. 

Forslaget sier at pengestøtten avhenger av hvor lenge klubben har vært i Premier League. Skal man få full utbetaling må man ha vært i ligaen i 12 av de siste 15 årene. 

Ifølge Telegraph vil Liverpool med dette forslaget kunne få igjen halvparten av de 60 millionene pund som planlegges å bli brukt i utvidelsen av Anfield Road End. Everton vil på sin side kunne få subsidiert halvparten av sin planlagte nye stadion, Bramley Moore dock stadium, som er ventet å koste 500 millioner pund.

Møter motstand

Siden offentliggjøringen av «Project Big Picture» har prosjektet møtt massiv motstand av både fotballspillere, klubber, Premier League og regjeringen - i tillegg til journalister. Premier League frykter hele prosjektet vil føre til større forskjeller mellom topp og bunn i ligaen.

Premier League er i dag ligaen med jevnest fordeling av tv-penger, men PBP vil endre på dette også. De vil at vinneren skal få rundt 160 millioner pund av tv-pengene, mens sisteplass skal få mellom 40 og 50 millioner pund. Forrige sesong kom Norwich på sisteplass, og de fikk til sammenlikning inn 102 millioner pund i tv-penger, skriver Telegraph

Har du innspill til journalisten?
[email protected]