Supportergrupper går hardt ut mot Project Big Picture

Supportergruppene til topp seks-lagene går sammen ut og sabler ned maktforslagene i Project Big Picture.

13. okt 2020 kl 19.04 Jens Bessesen

Liverpools supporterunion Spirit of Shankly har sammen med fangrupper hos både Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham og Chelsea levert et åpen brev der de går hardt ut mot Project Big Picture. 

Ifølge Liverpool Echo er supporterne sterkt kritisk til mange av forslagene i prosjektet som er jobbet fram av eiergruppene til Liverpool og Manchester United. 

Slakter maktforslag

Grupperingene er sterkt imot forslagene som går ut på at toppklubbene skal få mer makt i Premier League. De sier fotballen er en familie som ikke fungerer dersom noen skal få mer enn andre. 

– Det må være en rettferdig fordeling av ressurser som forsikrer at Premier League er konkurransedyktig, og at de lavere divisjonene blomstrer som del av vår nasjonale idrett. Mens de seks klubbene vi støtter rapporteres å være initiativtakere bak Project Big Picture, er det viktig at vi sier klart ifra at vi ikke støtter forslagene i deres nåværende form, skriver de. 

– Supporterne har ikke fått vite noe om planene før de ble publisert på søndag, til tross for at de angivelig har blitt jobbet med i tre år, skriver de videre. 

De er enige i at det trengs noen endringer i fotballen, og at det er noen forslag i planene som de støtter. 

– Men vi er fullstendig imot å gi makten til seks milliardær-eiere, og gå bort fra at hver klubb har én stemme, skriver de. 

– Vi ber nå regjeringen og fotballmyndighetene om å jobbe hardt for å sikre en trygg framtid for alle klubber. Mange risikerer nå å forsvinne som følge av pandemien. Vi forventer også å bli hørt. Fansen er livsnerven i spillet, og vi må bli hørt så fort som mulig, skriver de. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]