Onsdag skal Premier League-klubber få utløp for sitt raseri mot Liverpool og Manchester United

Premier League-klubber er i krigshumør foran et møte der stemningen blir svært anspent.

13. okt 2020 kl 23.38 Jens Bessesen

John Cross i The Mirror sier Premier League-klubber er klare til å gå til krig mot Liverpool og Manchester United i det som er ventet å bli et svært anspent møte mellom samtlige 20 klubber onsdag. 

Møtet, som skal foregå på Zoom, er ventet å bli fylt av raseri som følge av lekkasjene rundt Project Big Picture i regi av de to rivalene. 

– Spenningen har aldri vært høyere

Project Big Picture har ført til spenning på flere fronter. FA, Premier League og supportergrupper til topp seks-lagene har gått hardt ut mot planene, men i English Football League skal de ifølge rapporter ha bred støtte blant klubbene - spesielt i League One og League Two. EFL-sjef Rick Parry har vært en sentral aktør i arbeidet med Project Pig Picture, men nå er også han i hardt vær. 

I Premier League skal det ifølge Mirror være et ønske om at Parry skal bli fjernet fra sin stilling. 

– Spenningen har aldri vært høyere. Alle vil vite sannheten, og spesielt om hvem som har vært involvert i dette, sier en kilde i Premier League-systemet ifølge avisen.

Raseri begge veier

Premier League er samtidig rasende på EFL-sjefen og klubber i de tre divisjonene, og de truer nå med å droppe krisepakken på 250 millioner pund som er forventet og som ligger inne i Project Big Picture-planene. 

Raseriet går imidlertid andre veien også. Ifølge Gillinghams styreleder Paul Scally har Premier League så langt kun tilbudt en tidel av verdien på krisepakken. 

– Når du tenker på at klubbene har brukt 1,2 milliarder pund i overgangsmarkedet, og så tilbudt oss 25 millioner fra hele ligaen. Det ble fullstendig avslått, sier Scally til Mirror. 

Flere klubber i EFL risikerer å forsvinne som følge av tapte inntekter på bakgrunn av koronapandemien. Premier League er under hardt press fra engelske myndigheter for å levere krisepakken, og så langt er Project Big Picture det eneste forslaget som foreligger der krisepakken er inkludert. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]