Liverpool fortsetter å kreve svar etter selvmotsigende forklaringer

Det har vært flere forskjellige forklaringer på hvorfor Jordan Pickford ikke ble utvist på lørdag. Liverpool er misfornøyd med svarene så langt.

19. okt 2020 kl 14.38 Jens Bessesen

Paul Joyce i The Times melder at Liverpool er langt fra fornøyd med svarene de har fått fra både Premier League og dommersjefen i England etter Jordan Pickfords grusomme takling på Virgil van Dijk.

Liverpool var som de fleste andre forbauset over at videodommer David Coote ikke gikk inn og ba dommer Michael Oliver vise ut Pickford etter hendelsen. 

Selvmotsigelser

Ifølge The Times har Liverpool så langt har fått forklaringer som ikke henger på greip. 

På lørdag skal en representant fra Premier League ha forklart at Coote i VAR-rommet aldri sjekket om Pickford skulle vært utvist.

The Times mottok en egen forklaring - at Coote kun sjekket om Virgil van Dijk var i offside, og at taklingen ble oversett. 

Men dommersjef Mike Riley skal ha sendt en mail til Liverpool der han forklarte at taklingen hadde blitt sjekket for rødt kort, men at det ikke ble vurdert til å være en klar og åpenbar feil fra dommer Oliver å overse taklingen.

Med mandagens nyhet om at Jordan Pickford ikke blir straffet i etterkant av hendelsen, har FA bekreftet at en vurdering ble gjort i selve kampen, og at det er Rileys versjon som stemmer. 

Liverpool skal ifølge The Times være svært misfornøyd med de selvmotsigende forklaringene, og de vil kreve svar på hvorfor det er tilfellet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]