STØTTE: Jürgen Klopp og Liverpool vil gjøre det de kan for å støtte Virgil van Dijk i skadeavbrekket.

– Vi skal vente på ham som en god kone venter når mannen er i fengsel

Jürgen Klopp skjønte tidlig at det dreide seg om en langtidsskade for sin stopperkjempe.

19. okt 2020 kl 15.55 Jens Bessesen

Jürgen Klopp sier han og klubben vil gjøre alt de kan for å støtte Virgil van Dijk, som nå står foran en lang periode med rehabilitering etter den stygge skaden han ble påført i kampen mot Everton. Skrekktaklingen til Jordan Pickford kan ha satt van Dijk ut av spill resten av sesongen, men Klopp vil ikke si noe om hvor lenge de forventer at skadeavbrekket vil vare. 

– At han vil være ute en stund er sikkert. Men vi vil ikke sette en tidslinje, fordi hver spiller er forskjellig, sier Klopp til liverpoolfc.com.

Van Dijk må nå operere kneet. Ifølge Klopp er det ikke helt bestemt når operasjonen blir. 

Skjønte tidlig at det var alvorlig

Klopp skjønte tidlig at det var snakk om en alvorlig skade. 

– Jeg forventet det rett etter kampen, spesielt da jeg så taklingen igjen. Første gang jeg så den var fra benken, og da jeg så den igjen skjønte jeg at han vil være ute lenge, sier Klopp. 

Han sier alle i klubben nå føler veldig med den viktige og populære midtstopperen. 

– Mange har vært i samme situasjon og vet hvordan det føles. Det er ikke noe man trenger. Men du må komme deg gjennom det, og det kommer Virgil til å gjøre. I dag er første dagen på veien tilbake, sier manageren. 

Trenger tid for seg selv

Ifølge Klopp føler van Dijk seg ok, men som ventet ønsker nederlenderen litt tid for seg selv for å takle skuffelsen. 

– Spillere vil helst være for seg selv i starten. Jeg har vært lenge nok i sporten til å skjønne det. Jeg tror jeg hadde nøyaktig samme skade selv, og der og da er man ikke veldig snakkesalig, sier Klopp og legger til at han holder kontakten med van Dijk. 

– Vi er der for ham, og det vet han. Vi skal vente på ham som en god kone venter når mannen er i fengsel. I mellomtiden må vi gjøre alt vi kan for å gjøre dette så lett som mulig for ham, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info