– Jeg har gjort 10 intervjuer, og alle forteller meg at det ikke var offside

Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne er oppgitte over VAR-avgjørelsen som frarøvet dem seieren på Goodison Park.

17. okt 2020 kl 18.07 Einar Kvande

Det 237. Merseyside-derbyet endte 2-2, og det store samtaleemnet etter kampen var den uforståelige VAR-avgjørelsen som endte med at det som så ut som et seiersmål fra Jordan Henderson på overtid ble påstått å være offside på Sadio Mané i forspillet til scoringen. 

– Det blir vanskeligere og vanskeligere å akseptere slikt som dette, om jeg skal være ærlig, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter lokaloppgjøret.

– Jeg kom inn i garderoben og alle hadde flokket seg rundt en laptop. Jeg spurte hva som foregikk, og fikk til svar at de hadde sett situasjonen i reprise, og skjønte ikke hvorfor det ble dømt offside. 

– Ingenting er i offside

– Jeg er virkelig en tilhenger av VAR, men du forventer at de klarer å ta riktige avgjørelser, og spesielt på offside. Vi scoret et mål mot Aston Villa i fjor, og de vurderte det som offside i armhulen. Det høres merkelig, men scoringen ble annullert. Denne gangen viser bildene jeg så at det ikke var noen armhule i offside. Ingenting er i offside. Etter det har jeg gjort 10 intervjuer, og alle forteller meg at det ikke var noen offside. Det gjør ikke humøret mitt bedre akkurat.

– Dere har alle selvsagt sett dette flere ganger enn meg. Vi mistet en spiller i en situasjon der VAR ikke ble brukt, da Virgil ble skadet, i det som kanskje var en utvisningssituasjon til, og så scorer vi et helt greit mål som blir underkjent. Jeg har ikke ord. Det var såvisst ikke vår dag, men prestasjonen var den type prestasjon jeg ønsket å se.

Hadde ikke fått organisert forsvaret

– Jeg likte kampen. Det var en skikkelig god kamp av mine gutter. Det var det beste bortederbyet vi har spilt etter at jeg kom til Liverpool. Topp fotball. Vi slapp inn mål på grunn av Evertons spesifikke styrke på dødballer. Vi var uheldige da de tok ledelsen, for Virg var ikke på banen, og vi måtte ordne opp i det. Vi fikk orden på det, men problemet var at dette var den første corneren etter at han forlot banen, så vi var litt uorganiserte. De benyttet seg av det. Everton har slike kvaliteter. 

– Vi klarte å unngå slike situasjoner som oppsto ved det andre målet nesten hele kampen, men denne ene gangen lot vi Digne legge inn. Jeg hørte at Everton-benken sa at det ville bli mål da ballen var i lufta. De vet de er veldig sterke i slike situasjoner, og Calvert-Lewin scorer slike mål. Det var en fin scoring. Våre scoringer var strålende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]