Knekader både på Van Dijk og Thiago:– Når Virgil ikke klarer å spille videre er det ikke bra

Virgil van Dijk måtte forlate banen med det som så ut som en alvorlig kneskade allerede etter seks minutter av derbyet.

17. okt 2020 kl 16.49 Einar Kvande

Det mange lurer på etter derbyet er hvorfor Jordan Pickford ikke ble utvist for sin håpløse takling på Virgil van Dijk, uavhengig av om nederlenderen var noen millimeter offside eller ei i situasjonen.

Det er helt uforståelig at VAR kun vurderer offside-situasjonen, og ikke en av de styggeste taklingene vi har sett på en fotballbane. 

Liverpool måtte dermed klare seg nesten hele derbyet uten sine to fremste forsvarsklipper, i Alisson Becker og Van Dijk, og det bar forsvarsarbeidet preg av.

– Jeg vet ikke hvor alvorlig det er. Jeg vet ikke, men det ser ikke bra ut, sa Jürgen Klopp om Van Dijks skade etter kampen.

– Jeg vet ikke hvor mange kamper på rad Virgil har spilt for oss. Han spiller med smerter, og han klarer å spille med nesten alle mulige skader. Men han klarte ikke spille videre etter dette. Det er ikke bra.

SOLEKLART RØDT KORT: Richarlison med Evertons grisetakling nummer to i kampen. Dessverre ble de kun straffet for den ene.

SOLEKLART RØDT KORT: Richarlison med Evertons grisetakling nummer to i kampen. Dessverre ble de kun straffet for den ene.

Thiago ble også skadet

Klopp avslørte også at Thiago Alcantara ble skadet, i situasjonen hvor Richarlison fikk rødt kort for en grisetakling mot midtbanespilleren på tampen av kampen.

– Da jeg gikk av banen sa Thiago til meg at han tror han ble skadet i situasjonen der Richarlison fikk rødt kort. Vi får se om det stemmer eller ei, men dersom han føler at han ble skadet må vi undersøke det nærmere.

Paul Joyce i The Times melder at både Thiago og Van Dijk er sendt til scans med kneskader.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]