Fem ting om kampen:Liverpools kompromissløse jakt på revansj ble hindret av uforståelige VAR-avgjørelser

En fryktelig takling satte en stopper for Liverpools jakt på revansj. Her er fem ting om kampen.

Kompromissløs innledning

Forrige gang Everton ledet ligaen før et Merseyside-derby var i september 1989. Den gang vant Liverpool 3-1, og vant til slutt ligaen. Innledningsvis så det ut som om historien skulle gjenta seg.

De regjerende mesterne gikk kompromissløst til verks mot ligalederne, og brukte bare tre minutter på å ta ledelsen i toppkampen.

Sadio Mané avsluttet et praktangrep kontant, og sørget for det første målet i i et Merseyside-derby på Goodison Park siden samme mann ble matchvinner i derbyet i 2016.

TIDLIG FØRING: Senegaleseren sørget for tidlig ledelse.

Med kaptein Jordan Henderson tilbake i linjene virkket det ikke som om Jürgen Klopps trofaste tropper hadde planer om å senke det intense tempoet.

Bare snaue fem minutter senere fikk imidlertid de rødkledde en stor svekkelse i mannskapet.

Katastrofal skade

Virgil van Dijk ble spilt fri på bakre stolpe etter en dødball, men ble meid ned av Jordan Pickford før han fikk avsluttet angrepet.

Bare en marginal offside reddet blåtrøyene fra et krystallklart straffespark, men den uvørne målvakten burde selvfølgelig ha blitt straffet med kort etter den grusomme taklingen.

I beste fall fikk den nederlandske bautaen bare en kraftig smell i kneet. I verste fall kan sammenkomsten definere utfallet av Liverpools sesong.

SKADE: Van Dijk fikk en kraftig smell i kneet, og måtte ut etter ti minutter.

Svekket dominans

Før Liverpool mistet stopperbautaen så det bare ut til å bli et utfall i Merseyside-derbyet - en bunnsolid revansj etter det fryktelige nederlaget mot Aston Villa.

Etter skaden fortsatte Liverpool å trykke Everton tilbake i banen med nydelig angrepsspill og kjappe kombinasjoner kombinert med sugende løp fra midtbane og backer.

Trygt forsvarsspill ble imidlertid erstattet av et porøst forsvar, og både Joe Gomez og Joel Matip så usikre ut i dueller mot Evertons selvsikre angrepsspillere uten van Dijks rolige aura ved sin side.

Mangelen av Alissons beroligende tilstedeværelse i buret gjør fraværet av nederlenderen enda tydeligere. Bare ti minutter etter skaden stanget Michael Keane inn utligningen for vertene etter noen svake inngripener fra Adrian.

Toppscorerne kvitterte

Andre omgangen lignet bemerkelsesverdig på kampene i Klopps første sesonger i lederstolen.

Angrepsspillet kunne trenge seg gjennom ethvert forsvar, men uten de beroligende personlighetene til van Dijk og Alisson var enhver Everton-visitt på de rødes halvdel et skummelt skue.

Begge lag kom til store sjanser i den andre omgangen, og bare marginer hindret scoringer til begge lag tidlig i omgangen.

Da Mohamed Salah endelig fikk sin mulighet etter 72 minutter var det bare et utfall. Egypteren smalt inn sitt sjette mål på fem kamper i Premier League, og hans hundrede mål i Liverpool-drakten. Bare Roger Hunt og Jack Parkinson har nådd milepælen på færre kamper.

STORFORM: Salah har startet sesongen mesterlig.

De blåkledde har imidlertid sin egen goalgetter i rekkene i Dominic Calvert-Lewin. Liverpools forsvar ble statister da han steg til værs og stanget inn sitt syvende mål for sesongen.

Liverpool klarte å trenge gjennom Carlo Ancelottis ti manns sterke mur på overtiden da Henderson så ut til å avslutte en fantastisk forestilling med vinnermålet, men ble hindret av offside, uten at vi noen gang vil få et bevis på at det faktisk var offside.

Slår tilbake

Liverpool hadde aldri tapt to kamper på rad i ligaen under Klopp før oppgjøret mot Everton, og fortsatte den utrolige rekken på Goodison Park.

Evnen til å slå tilbake fra nederlag har definert Klopp og hans mannskap - det er fundamentet til de mentale monstrene som ble mesterne av absolutt alt.

Nå får vi inderlig håpe at Virgil van Dijk og Alisson Becker kommer seg fort etter skadene.