– Det er ikke i nærheten av å være et problem

Roberto Firmino har ikke scoret for Liverpool denne sesongen, men nettet to mål for Brasil forrige helg.

17. okt 2020 kl 09.14 Einar Kvande

Jürgen Klopp mener at folk utenfor Liverpool-troppen gjør dette til et mye større problem enn det er for ham selv og laget.

– Jeg aner ikke når dette blir et problem for meg, men det er ikke engang i nærheten av å være et problem nå, uttaler manageren til Liverpoofc.com.

– Dette er en slik ting som er annerledes for meg enn for verden utenfor. Jeg vurderer ikke enkelthendelser i like stor grad som verden utenfor. Enkelthendelser er bare et sekund i en kamp. Men enkelthendelser kan oppsummeres i perioder. For meg er det like viktig hvilken innflytelse en spiller har, og hvor godt han jobber for laget. 

Har en utrolig innflytelse på spillet

– Nå tapte vi selvsagt forrige ligakamp, men før det vant vi alle våre ligakamper, og Bobby scoret ikke i noen av dem heller. Bobby har en utrolig innflytelse på spillet.

– Når en spiller som Bobby ikke scorer, og folk begynner å fokusere på det, innser du at han også mister ballen fra tid til annen. Så legger du det til at han ikke scorer, og folk sier han scorer ikke og mister ballen, og slike ting. Plutselig rettes det et kritisk søkelys mot Bobby Firmino. 

– Jeg ser ham på trening, han scoret to mål for Brasil, han er i toppform, og vil spille så lenge som han kan. Det er normalt å diskutere dette. Vi diskuterer prestasjoner, både individuelle og lagets prestasjoner, men ikke på samme måte som dere som er utenfor klubben. 

– Selvsagt ønsker vi at han skal score mål. Vi ønsker at han skal komme i posisjoner hvor han kan score mål. Ja, han kunne ha scoret, mot for eksempel Villa, tidlig i kampen, og kanskje flere ganger. To ganger sikkert. Jeg vet det, og han liker det ikke. Jeg liker det ikke. Men det er ikke dette jeg går rundt og tenker på når jeg tenker på Bobby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]