– Jeg føler jeg er på toppen av min karriere

Roberto Firmino scoret to mål for Brasil i helgen, og håper på ytterligere nettkjenninger mot Peru og Everton denne uken.

13. okt 2020 kl 11.10 Einar Kvande

Roberto Firmino fant endelig tilbake til scoringstaktene, og nettet to mål da Brasil slo Bolivia 5-0 i helgen.

– Vi fortjener honnør for innsatsen til hele laget. Det var viktig å vinne denne første kampen, og det var enda mer tilfredsstillende at vi gjorde det med en så god prestasjon. Det var en utrolig følelse å score to mål. Jeg hadde flere sjanser, og kunne ha scoret flere mål. Men jeg er godt fornøyd. Jeg er 29 år gammel, og føler jeg er på toppen av min karriere. Jeg ønsker å jobbe hardt og hjelpe Brasil til VM, sier Firmino til FIFA.com etter den gode starten på VM-kvalifiseringen, som betyr at Brasil topper tabellen etter første kamp.

Nå venter en ny kamp i Peru i natt. Vertskapet har hatt problemer i forkant av den kampen, da fire Peru-spillere har avlagt positive koronatester.

I dag har Perus fotballforbund bekreftet at Raul Ruidiaz har testet positivt for Covid-19, og er tatt ut av landslagstroppen. En annen spiller, Alex Varela, sitter også i isolasjon.

Firmino klarer likevel å ha fullt fokus på kampen i natt.

– Peru er et lag som er blitt mye bedre de siste årene. De kvalifiserte seg til forrige VM, og nådde finalen i Copa America i fjor. Vi slo dem, men det var en vanskelig kamp. De har gode spillere, og er et veldig farlig lag. Vi vet det blir en vanskelig kamp. Vi må spille opp mot vårt beste for å vinne, slår Liverpool-angriperen fast.

Savner Alisson

Firmino innrømmer at han kommer til å savne klubbkameraten Alisson Becker mellom stengene. Liverpools førstekeeper er som kjent satt ut av spill med en skulderskade.

– For meg er han den beste. Jeg sier ikke det bare fordi han er min lagkamerat. Det han gjør ute på banen er utrolig. Han har gjort en god jobb for Brasil. Han er en fantastisk fyr både på og utenfor banen. Han er en flott person og en god venn, som jeg trives veldig godt sammen med, sier angriperen.

Philippe Coutinho har vært i god form for Brasil, og det har ikke godt upåaktet hen hos hans tidligere klubbkamerat.

– Han er fenomenal. Man kan ikke nekte for at han er en magiker. Han har magiske evner. Han leverer spill som ikke eksisterer i boka. Du kan ikke tenke deg det. Du må alltid se det han gjør i reprise for å forstå hva han har gjort. Han er en utrolig spiller. Det var en sann fryd å spille sammen med ham i Liverpool, og det er en glede å spille sammen med ham for Brasil. Jeg er en stor fan av ham. Han er en av de beste spillerne i verden.

Stolt over å spille sammen med Salah og Mané

Firmino kommer heller ikke utenom Mohamed Salah, når han først nevner de beste spillerne i verden.

– Jeg er en stor beundrer av Salah. Jeg elsker måten han spiller på. Han scorer mange mål. Dere vil ikke tro hvor hardt han jobber. Jeg er glad for å spille sammen med ham og Mané, enda en strålende spiller.

Firmino legger ikke skjul på at han har som mål å vinne VM med Brasil før han gir seg som spiller. 

– Jeg har vunnet Champions League, klubb-VM og Premier League, men jeg mangler VM-tittelen. Jeg skal jobbe hardt for å realisere drømmen min. Vi må ha tro på at vi skal klare det i 2022. Jeg er veldig stolt over å spille for Brasil, og har stor tro på denne spillergruppen og trenerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]