Derbyet mot Everton er flyttet - nå blir det kamp mot klokka for brasilianerne

Tidligkamp mot Everton betyr at søramerikanerne får dårlig tid til å komme seg hjem etter landslagsoppholdet.

2. okt 2020 kl 18.07 Jens Bessesen

Fredag ble det bekreftet at Liverpools møte med Everton på Goodison Park blir satt til klokken 13.30 lørdag 17. oktober. Det passer særdeles dårlig for spillerne som må reise langt for å spille landslagsfotball de neste to ukene. 

Fabinho, Roberto Firmino og Alisson Becker er tatt ut til Brasil-troppen som skal møte Bolivia og Peru. Peru-kampen skal spilles natt til onsdag 14. oktober, og de får dermed dårlig tid til å komme seg hjem igjen til Liverpool i tide til Merseyside-derbyet.

– En utfordring

Liverpool-manager Jürgen Klopp er bekymret for om brasilianerne vil rekke kampen.

– Premier League og TV-selskapene gir oss en utfordring, og de bryr seg ikke om spillerne våre spiller i Peru på onsdag kveld. De sier at de da kan spille igjen tidlig på lørdagen, sa Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse. 

– Dersom de tar rutefly, vil de ikke være tilbake igjen før på fredag. Jeg klager ikke, og vet det er vanskelig, men her virker det ikke som Premier League og TV-selskapene bryr seg, sa Klopp. 

Tidligere har Liverpool brukt privatjet for å få spillerne hjem, og de vil nok gjøre det denne gangen også. 

Klubber har protestert

Det var en stor overraskelse da meldingen kom tidligere denne måneden, om at VM-kvalifiseringskampene i Sør-Amerika likevel skulle bli spilt i oktober. I den forrige landslagspausen var Liverpools brasilianere igjen på Melwood og kunne forberede seg til ligastarten.

Det får de ikke gjort denne gang.

FIFA kommer til å tvinge klubbene til å slippe spillerne sine til VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika, til tross for store protester og sinne fra klubber, ulike ligaer og spillerforeninger.

Smittesituasjonen i Brasil vil være til stor bekymring for Liverpool FC, når tre av deres viktigste spillere på mandag skal reise tilbake til hjemlandet. Tidligere har klubben flere ganger chartret fly for spillerne på slike landslagsoppdrag. Trolig kommer det til å skje igjen.

Også Everton får problemer. Richarlison er i Brasil-troppen mens James Rodriguez og Yerry Mina er i Colombia-troppen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]