Firmino scoret to mål for Brasil

Var en eneste av Liverpools brasilianere i aksjon.

10. okt 2020 kl 08.23 Arild Skjæveland

Tre Liverpool-spillere var tatt ut til den brasilianske landslagstroppen for VM-kvalifiseringskampene mot Bolivia og Peru. Så skadet Alisson Becker seg på trening, og måtte trekke seg. Han er trolig ute over en måned til.

Dermed var det kun Fabinho og Roberto Firmino som reiste til Brasil. Natt til lørdag ble den første kampen spilt i Sao Paulo.

I sin 45. landskamp scoret Firmino sitt 14. og 15. mål for Brasil. Det må ha gjort godt, etter en uke der han har fått mye kritikk for formen sin etter Liverpools tap på Villa Park.

Startet og avsluttet angrep

Det var kun Firmino som var i Tites startoppstilling. Liverpool-spissen scoret 2-0-målet etter en halvtime, da han kastet seg inn foran mål og scoret fra én meters hold etter innlegg fra Renan Lodi på venstrekanten.

Like etter pause skulle han score igjen. Da var han dypt nede på egen banehalvdel og startet angrepet, spurtet over hele banen, ble perfekt spilt gjennom av Neymar og avsluttet på første touch.

Han var på banen i 71 minutter, og ble erstattet av Richarlison. Fabinho ble sittende på benken i hele kampen.

Brasil vant 5-0. De andre scoringene kom fra Marquinhos, Philippe Coutinho, og et selvmål av José Carrasco. Neste kamp er borte mot Peru, kl. 02.00 norsk tid natt til onsdag.