Mané om sjokket over å teste positivt for Covid-19

Sadio Mané forteller for første gang om øyeblikket han fant ut han var smittet av koronaviruset.

16. okt 2020 kl 21.06 Einar Kvande

Sadio Mané måtte stå over Liverpools bortekamp mot Aston Villa og Senegals privatlandskamp mot Markokko etter at han testet positivt for Covid-19.

– Det var et veldig, veldig tøft øyeblikk for meg. Ikke bare for meg. Situasjonen akkurat nå er litt komplisert, reflekterer senegaleseren til Liverpoolfc.com.

– Jeg ble veldig overrasket over at jeg testet positivt, for jeg aner ikke hvordan jeg fikk viruset. Jeg prøvde å komme til hektene igjen så fort som mulig, og endelig er jeg tilbake. Så nå er jeg veldig glad, sier angriperen.

– Jeg vil bare be alle om å ta alle forholdsregler, for det er veldig viktig. Dette er en ekkel sykdom. Du skjønner det ikke før du får det. Jeg ønsker ikke at noen skal få dette, for det er ikke lett. Forhåpentligvis respekterer alle reglene, og tar alle forholdsregler.

Mané har trent hele uken, og er nå aktuell for troppen til Merseyside-derbyet i morgen.

– Du kan ikke be om en bedre kamp enn det. Vi vet hvordan lokaloppgjøret er. Liverpool mot Everton er alltid tøft, og alltid en vanskelig kamp på bortebane. Jeg er spent akkurat som mine lagkamerater. Jeg gleder meg, og det tror jeg fansen også gjør.

– Jeg er veldig glad for at jeg kan spille igjen, og vi skal gjøre vårt beste for å vinne kampene som kommer. 

Matchvinner i 2016

Liverpools tre siste kamper på Goodison Park har vært målløse. Før det var det nettopp Mané som ble matchvinner på overtid i desember 2016.

– Jeg husker ikke den kampen! Jeg vet det var en veldig vanskelig kamp, og til slutt scoret jeg vinnermålet. De tre poengene var veldig viktige for oss.

– Forhåpentligvis scorer jeg i morgen også, samtidig som vi vinner. Det vil være viktig for oss. Vi trenger disse tre poengene nå.

– Jeg har alltid drømt om å spille i kamper som dette. Jeg tror alle spillere elsker denne typen kamper. Jeg er heldig som kan spille i en slik kamp. Jeg er veldig spent, og ser frem til kampen.

Det 237. Merseyside-derbyet blir den første av sju kamper på litt over tre uker for Liverpool. Champions League er tilbake etter helgen, og onsdag venter Ajax i Amsterdam for Liverpool.

– Dette er den beste tiden for oss, og vi er vant til dette. Det er derfor vi er i Liverpool. Du drømmer alltid om å spille i slike kamper hver sesong, og du ønsker å spille hver tredje dag.

– Vi har en god lagånd, og en veldig spesiell spillergruppe. Den er helt utrolig. Vi er heldige som har en tropp som dette. Dette er den beste tiden i sesongen, og vi ser frem til kampene.

Everton - Liverpool spilles lørdag klokken 13.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]