Bekreftet:Elliott skal spille for Blackburn resten av sesongen

Harvey Elliott skal prøve seg i Championship.

16. okt 2020 kl 18.40 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter at Harvey Elliott lånes ut til Blackburn Rovers for resten av 2020/21-sesongen.

17-åringen signerte låneavtalen før transferdeadline i English Football League fredag ettermiddag.

Elliott skal dermed spille under Tony Mowbrays ledelse på Ewood Park. Blackburn har plukket sju poeng på sine fire første kamper. 

Den engelske ungdomslandslagsspilleren, som signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i juli, takket ja til låneoppholdet for å få mer førstelagserfaring. Han har spilt ni førstelagskamper for Liverpool etter overgangen fra Fulham sommeren 2019.

Ikke helt som planlagt

Jürgen Klopp hadde ikke planlagt å låne ut Elliott denne sesongen, melder James Pearce hos The Athletic, men det faktum at Liverpool ble slått ut av ligacupen tidlig, sammen med Xherdan Shaqiris avgjørelse om å bli værende i Liverpool, gjorde at manageren endret mening.

Elliott ville neppe ha fått mye spilletid på førstelaget hadde han blitt værende i Liverpool denne sesongen, med en rekke offensive spillere foran ham i køen.

Blackburn skal også ha imponert Liverpool-ledelsen med sin plan for utviklingen av Elliott. Blackburn er også bare en times kjøretur unna, noe som betyr at Elliott ikke trenger å flytte bort fra Liverpool, og staben kan ha jevnlig kontakt med ham. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]