– Det har gått veldig bra

Harvey Elliott er fornøyd med treningsleiren i Østerrike.

24. aug 2020 kl 15.40 Einar Kvande

17 år gamle Harvey Elliott er en av et knippe unge spillere som Jürgen Klopp har tatt med på treningsleiren i Østerrike, og nå ser tenåringen frem til alvoret starter. Etter å ha spilt åtte førstelagskamper i sin første sesong som rød, håper Elliott å fortsette den fine utviklingen også kommende sesong.

– Det har gått veldig bra. Vi måtte selvsagt endre planene i siste liten, men det måtte vi alle bare ta på sparket. Men vi har flotte fasiliteter her, og alle treningsøktene har vært gode. Alle har omstilt seg til et annet treningsmiljø i et fremmed land. De første øktene handlet bare om å komme igang igjen. Men etter det har treningsøktene vært veldig intense, forteller Elliott til Liverpoolfc.com.

– Vi vil nok fortsette med intense økter, legger han til.

Spillerne får imidlertid slappet av litt mellom øktene, og Elliott forteller at det blir mye FIFA-spilling i fritiden.

– Jeg prøver også å sove litt mellom øktene, fordi øktene er så intense. Du trenger all den restitusjon du kan få, slik at kroppen får tatt seg inn igjen.

Elliott forteller at han trente hardt også i ferien, og han kom tilbake en uke før de andre førstelagsspillerne for å trene med U23-laget.

– Jeg ville være i god form når vi startet opp igjen. Dette er et viktig år for meg.

Tre gode kompiser

Elliott er veldig glad for at Neco Williams og Curtis Jones også er med på treningsleiren.

– Vi er i samme aldersgruppe, og vi trives godt sammen. Vi presser hverandre, og får det beste ut av hverandre. Så det er viktig for meg at de to er med også. Siden jeg er den yngste i troppen, er det flott at jeg har gode venner som Neco og Curtis rundt meg. De er eldre og litt mer erfarne enn meg, men har samme bakgrunn og samme hobbyer som meg, og det er til hjelp. Vi er veldig sammensveiset.

– Ja, jeg er den yngste i troppen, men du tenker ikke så mye på det i dette miljøet. Alle bidrar til at du føler deg velkommen. Alle tar vare på hverandre. Vi er som en stor familie, der alle stiller opp for hverandre.

– Alle forteller deg at du bare må være deg selv. Du ser opp til erfarne spillere som Millie, og ønsker ikke å gjøre feil slik at de ser det, men det hjelper også på selvtilliten å ha slike folk rundt deg.

Elliott hadde selvtillit nok til å ta frisparket da Liverpool fikk en dødball like utenfor 16-meteren mot Stuttgart. Skuddet hans traff imidlertid Georginio Wijnaldum og endret retning.

– Det handler om å spille med frihet, og vise folk hvem du er. De rutinerte spillerne gir meg energi. Når du så hvilken tropp jeg ble en del av i fjor, trodde jeg ikke at jeg kom til å spille noen kamper, så jeg er veldig takknemlig for de mulighetene jeg har fått. Jeg har fått vist hva jeg kan, og manageren har sagt at alle i troppen er viktige. Det er mange som kommer opp fra akademiet og får prøve seg på Melwood, så alt handler om timing. Dersom du fortsetter å jobbe hardt, og yter 100 prosent, så vil din tid komme. Det handler egentlig bare om å beholde fokus, og nyte fotballen.

Fikk være maskot og møte sin store helt

Eliott har vært Liverpool-supporter fra barnsben av, og vet at mange har ventet 30 år på å vinne ligaen. Derfor er han utrolig glad for at han fikk være med på triumfen.

– Etter 30 år med smerte smakte dette utrolig godt for mange. Det er alle unge gutters drøm å få være en del av troppen til et lag som vinner ligaen. Da jeg var yngre sa jeg alltid til min far at jeg ønsket å være en del av det laget som vinner ligaen for Liverpool igjen. At jeg faktisk klarte det er helt hinsides egentlig.

– Jeg tror jeg så min første kamp da jeg var tre år gammel, og mener det var i Champions League mot Olympiakos på hjemmebane. Jeg husker lydene og luktene, og min far sa at jeg hadde et stort smil om munnen. Min far har alltid vært en stor Liverpool-supporter, som har reist både på hjemme- og bortekamper, og min store helt i oppveksten var Steven Gerrard. Jeg var faktisk så heldig å få møte ham da jeg var maskot i en kamp mellom QPR og Liverpool. Jeg spilte for QPR på den tiden, men fikk være maskot for Liverpool. Følelsene tok overhånd da jeg fikk møte den store helten min.

– Det at jeg nå spiller for klubben jeg alltid har vært supporter av, tror jeg bare motiverer meg til å gi det lille ekstra for supporterne og klubben.

– Min far er i kontakt med meg hver dag, og lurer på hvordan deg går. Det gjør lillebroren min også, og han er bare ni år gammel! Han er også en fanatisk Liverpool-fan, og lurer hele tiden på hvor Roberto Firmino er!

Elliott forteller at ambisjonene til laget er å gjøre det samme om igjen som man gjorde forrige sesong.

– Vi har fått smaken på suksess i løpet av de par siste årene, men dessverre fikk ikke fansen feire ligamesterskapet sammen med oss. Så ambisjonen er å vinne Premier League igjen, slik at vi kan feire sammen med fansen denne gangen. Er det noen som fortjener det, så er det dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]