Tidligere Liverpool-spiller:Sammenligner Harvey Elliott med Xavi, Iniesta, Rooney, Fowler og Owen

Jason McAteer er overbevist om at Harvey Elliott kommer til å bli en superstjerne og legger lista høyt for 17-åringen.

23. aug 2020 kl 08.51 Øystein Tronstad

– Så er det Harvey Elliott som kommer til å bli en superstjerne. Han er 17 og har den innstillingen, for en spiller. Han spiller bredt for øyeblikket men jeg kan se for meg han sentralt på midten, litt som en Xavi- eller Iniesta-type. Utvikler han seg riktig så kan han bli like god som dem og det sier litt. Gutten har mye, sier Jason McAteer til Off The Ball.

– Han kan spiller med begge føtter. Han har evnen til å se ting, åpne opp ting, å spille den avgjørende ballen.

17-årige Harvey Elliott er den yngste spilleren som har spilt i ligacupen og i Premier League. Han kom til Liverpool sommeren 2019 etter at det også var interesse fra giganter som Real Madrid og Paris Saint-Germain.

– Det jeg elsker med han er at han aldri bruker mer enn fire eller fem sekunder med ballen. Han vet hva han gjør og han vet det på forhånd. Utførelsen er også presis.

McAteer fikk over 100 kamper for de røde l fra 1996 til 1999 og spilte med flere store Liverpool-spillere. Han har ingen problemer med å sammenligne Harvey Elliott med dem og kaller det en spesiell gruppe talenter.

– De kommer frem i blant. Jeg hadde æren av å spille med Owen og Fowler. Jeg så en ung Rooney da han var på Merseyside. Jeg ville plassert han (Elliott) i den samme kurven, helt klart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]