Keita går glipp av derbyet - Alisson har fin fremgang

Jürgen Klopp bekrefter at Naby Keita ikke er aktuell for Liverpools tropp til kampen mot Everton.

16. okt 2020 kl 19.20 Einar Kvande

Liverpool FC bekrefter på sine nettsider at Naby Keita går glipp av lokaloppgjøret mot Everton på Goodison Park på grunn av sin fysiske tilstand. Det ble tidligere i uken rapportert at Keita hadde testet positivt for COVID-19 under Guineas landslagssamling i Portugal, men så ble det rapportert om en negativ test nummer to. Dette sier Liverpool FC ingenting om. 

Alisson Becker skal ha fin fremgang i rehabilteringen etter sin skulderskade, mens Thiago Alcantara, Sadio Mané og Joël Matip var tilbake i trening på Melwood tidligere i uken, og alle tre er aktuelle for troppen mot Everton.

– Det er veldig, veldig positivt med Ali. Det ser veldig bra ut. Han har tatt store steg. Vi har ikke noe tidsskjema, men det ser veldig bra ut, kommenterte Jürgen Klopp da han ble spurt om tilstanden til Liverpools førstekeeper under dagens pressekonferanse på Melwood.

– Det er vel det som er å kommentere. Naby vil ikke bli klar. Men bortsett fra det, så er det bare Oxlade-Chamberlain, som er ute med langtidsskade. Alle kom helskinnet tilbake etter landskampene.

Undersøkes hver dag

Thiago og Mané er friskmeldte igjen etter å ha testet positivt på koronaviruset før landskampene.

– Vi lærer alle om dette til daglig. De har trent i 5-6 dager nå, kommenterte manageren.

– Vi undersøker dem selvsagt hver dag. Vi har våre spesielle krav, hvordan det er med hjerterytmen, og vi måler om de blir mer slitne enn vanlig og slike ting.

– De har begge sett veldig bra ut, om jeg skal være ærlig. Vi jobber veldig tett med legene, og vi kommer aldri til å utsette noen for risiko.

– Vanligvis i tilfeller som dette er spillerne klare til trening de siste 3-5 dagene av karantenen. Men de kan ikke komme ut av karantene for tidlig, men løper på tredemøller, bruker ergometersykkel og slike ting når de starter opp treningen igjen, slik at de starter ikke på null når de begynner å trene med laget. De er i skikkelig form, så det bør gå bra.

– Mye er nytt for oss for øyeblikket, og dette er en av tinene som er veldig nytt. Vi skal forsøke å være så fornuftige som mulig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]