– Da jeg begynte å trene ham ble han dårligere!

Naby Keita har startet Liverpools to første ligakamper, og med Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og kanskje også Thiago Alcantara ute mot Arsenal er det gode muligheter for at afrikaneren starter også mandag kveld.

27. sep 2020 kl 23.11 Einar Kvande

25-åringen har slitt med å etablere seg på Liverpools lag etter overgangen fra RB Leipzig, men nå ser det kanskje ut som tålmodigheten han skal betale seg.

Faktum er nemlig at Keita har figurert i 15 av Liverpools siste 17 ligakamper.

– Naby gjør det veldig bra, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse fredag.

– Av eller en annen grunn var ikke starten hans så god. Vel, faktisk, ikke helt i begynnelsen. Helt i begynnelsen var han veldig god. Da snakket jeg ikke så mye med ham om fotball. Jeg ønsket bare at han skulle gjøre det som var naturlig for ham, og det var veldig bra.

– Men så begynte jeg å trene ham, og han ble dårligere! Det var kanskje ikke hovedgrunnen, da han var litt uheldig med skader. Det var hovedgrunnen.

Måtte lære språket

– Naby måtte lære språket for å føle seg som en del av troppen, og slike ting.

– Han gjør det veldig bra nå. Vi tar godt vare på ham. Han kom inn mot Lincoln, og han spilte de to første ligakampene, så alt er bra. 

Keita har nå spilt 64 kamper for Liverpool, og har gjort sju mål på disse. Han har vært med på å vinne Champions League, klubb-VM og Premier League etter at han ble Liverpool-spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]