– Jeg skal ikke si at Jordan Pickford gjorde det med vilje, men det er ikke en type takling en keeper kan gjøre i feltet

Jürgen Klopp var oppgitt over at Jordan Pickford ikke ble straffet for taklingen som påførte Virgil van Dijk en kneskade.

17. okt 2020 kl 18.57 Einar Kvande

Det var mange omdiskuterte situasjoner i dagens Merseyside-derby på Goodison, og i den første situasjonen der VAR-dommeren kom i fokus ble Virgil van Dijk stygt kvestet av Jordan Pickford, uten at Everton-keeperen fikk så mye som et gult kort for overfallet.

– Det skjedde ganske tidlig i kampen. For meg så det ut som et klart straffespark da jeg så det, men så kom flagget opp for offside. Jeg mener man likevel burde ha sett på taklingen, men det skjedde ikke, sa en oppgitt Jürgen Klopp under pressekonferansen etter kampen.

– Vi har ikke noe vi skulle ha sagt. Vi sitter her nå, og dere diskuterer det med meg. Vi må spørre andre folk om dette. Hva kan jeg si?

– Jeg skal ikke si at Jordan Pickford gjorde det med vilje, men det er ikke en type takling en keeper kan gjøre i feltet, for det er en annen spiller der. Dersom det ikke er offside, er det 100 prosent et straffespark. Men så blir det ikke gitt noe som helst for taklingen. 

Coote vurderte det til ikke rødt kort

Ifølge The Athletic ble taklingen sjekket av VAR, og den ble vurdert til å ikke være verdig et rødt kort.

Liverpool-forsvareren ble vurdert til å være i offside, noe som førte til at det ikke ble dømt straffespark. Men grunnen til at Pickford ikke ble utvist skyldes den subjektive vurderingen til VAR-dommer David Coote. 

Pickford kunne, selv om det ble dømt offside, ha blitt utvist for svært farlig spill. Men Coote mente at Pickfords takling ikke var noen utvisningsgrunn, ifølge The Athletic.

– Pickford sparker ham rett ned. Jeg må se den om igjen, sa Klopp.

– Jeg så det ikke. Avgjørelsen ble påvirket av at det ble dømt offside. Dessverre ble Van Dijk skadet av taklingen. Jeg håper han kommer til hektene igjen snart, sa Everton-manager Carlo Ancelotti.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]