Klopp får viljen sin i Champions League

UEFA har bestemt at det blir tillatt med inntil fem bytter i sine turneringer, inkludert Champions League.

24. sep 2020 kl 15.17 Einar Kvande

UEFA melder at de har bestemt at det blir tillatt med fem bytter i alle kamper i sine turneringer, inkludert Champions League.

Det blir tillatt med 23 spillere i kamptroppene.

Det betyr Jürgen Klopp får det slik i Champions League som han ønsket det skulle bli i Premier League, men Premier League-klubbene valgte å ikke innføre en slik ordning, selv om de hadde mulighet til det.

Isteden valgte Premier League å gå tilbake til tre innbyttere.

Irritert før ligaåpningen

– Den største utfordringen denne sesongen er at vi presser en normal sesong inn på en kortere periode. Spesielt med den vidunderlige regelen vi har kommet fram til med 18 spillere i troppen og tre innbyttere, sa Klopp sarkastisk på pressekonferansen før ligaåpningen mot Leeds.

– Dette handler bare om spillernes ve og vel, for å si det. Men det er rart at vi må diskutere det, for dette er noe alle i hele verden og i hvert fall Europa gjør, sa Klopp. 

– Ting endrer seg hele tiden, jeg trodde at det ville gi mening at vi denne sesongen, og bare denne sesongen, ikke for alltid, vill e ha 20 spiller i troppen og fem innbyttere. Det handler ikke om å få en fordel fordi vi har så stor tropp og kan sette inn fem toppspillere eller noe slikt. Det jeg ikke liker er at vi snakker om dette på feil faktagrunnlag. Det handler ikke om å ha en fordel men om spillernes helse. For alle lag. Jeg var derfor veldig overrasket da jeg hørte at de var kommet til denne beslutningen. 

– Se på andre land, se på Tyskland. Bayern har uansett det beste laget, og selvsagt en fordel av fem spillere, men de spiller også flest kamper så det jevner det ut. Situasjonen er nå endret igjen, så man må rotere mer. Man må ha friske spillere som man kan bruke for å løse utfordringene, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]