– Livet er mer utfordrende enn jeg noen gang har opplevd, og i fotballen er det ikke annerledes

Jürgen Klopp sier det blir den mest utfordrende sesongen noensinne når det kommer til å holde spillerne i form og unna skader.

24. okt 2020 kl 08.12 Jens Bessesen

– Vi må hele tiden bedømme hva som er normalt i øyeblikket, hva guttene føler, eller hva fysioterapeutene sier når de kjenner på musklene. Er det for mye? Må vi være forsiktige eller kan vi bare ignorere det? Det er veldig utfordrende, for å være ærlig, sier Jürgen Klopp ifølge liverpoolfc.com.

På andre del av pressekonferansen ble det utrolige kampprogrammet tema, og hvordan det påvirker spillerne. Klopp sier trenerteamet jevnlig har diskusjoner med det medisinske apparatet og at sportsvitenskap er svært viktig når man spiller så mange kamper som Liverpool gjør for øyeblikket. 

– Vi kan ikke utføre mirakler

Klopp trekker fram kampen mot Everton, der det var landskamper på onsdagskvelden før et tidlig avspark lørdagen på Goodison Park. 

– Forskjellen på tidlig og sent avspark, som vi har nå, er enorm. Guttene trenger en gitt tid for å restituere, og ingen kan gjøre det noe raskere. Vi har alltid det samme problemet ved juletider, når vi spiller på Boxing Day og så igjen to dager senere. Det er en utfordring, sier Klopp. 

Han minner om at fotballspillere også er mennesker. 

– Vi kan ikke utføre mirakler. Men de må «go again», og ingen bryr seg om når de spilte sist, og sånn er det bare, sier han. 

Flere har de samme tankene

Manageren tror dette blir den mest utfordrende sesongen noensinne når det kommer til å holde spillere i toppform og unna skader. 

– Livet er mer utfordrende enn jeg noen gang har opplevd, og i fotballen er det ikke annerledes, sier han. 

– Jeg vil ikke klage på noe, men vi må sørge for at lag som spiller i midtuka slipper tidlig avspark på lørdag. Hvis du spiller på tirsdag går det greit, men å gå fra onsdag kveld til lørdag, herregud. Du kan klare det én gang, men hvis det blir to, tre ganger, blir det et problem, sier han. 

Han sammenlikninger toppfotball med Formel 1. 

– Alle kan kjøre en bil, men det er vanskelig å kjøre i 300 på et lite område og så håpe at bremsene fungerer. Det er det profesjonell fotball er. Alltid i høyeste hastighet og med høyeste intensitet. Og da trenger du de beste bremsene du kan få, sier han og legger til at han ikke er alene om bekymringene. 

– Alle andre managere som er involvert i internasjonal fotball ser det på samme måte. Men, som vi vet, bidrar ikke det vanligvis til endring, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]