– De må bli vant med å bruke stemmen

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Fabinho og Joe Gomez i midtforsvaret.

22. okt 2020 kl 19.04 Arild Skjæveland

Liverpool klarte å holde nullen i sin første kamp uten Virgil van Dijk onsdag kveld, da Fabinho tok plass i midtforsvaret sammen med Joe Gomez. Joel Matip var ikke med til Nederland, men skal ha gode sjanser til å bli involvert mot Sheffield United lørdag kveld.

Matip har ikke spilt tre kamper på samme uke på et år, og trolig vil en fortsette å være forsiktig med med 29-åringen, som mistet de åtte siste Premier League-kampene i sommer på grunn at et problem med stortåa, og har hatt muskelproblemer denne sesongen.

Fabinho kom inn og gjorde sakene sine meget bra, og det fikk Klopp spørsmål om etter kampen.

– Jeg tror ikke vi har brukt denne kombinasjonen med Joey og Fabinho tidligere. Kanskje én gang, men jeg vet ikke. De måtte bli vant med hverandre, og må bli kjent med kravene om å bruke stemmen i denne posisjonen. Det du sier for å hjelpe midtbanespillerne og alle disse tingene, sier Klopp.

– Det var en veldig god prestasjon, men det er mye å forbedre. Hvor høyt eller lavt vi skal stå, når, og når vi skal presse. «Hvordan reagerer vi her?» – men det er ikke noe problem. I kveld var absolutt bra, og nå må vi fortsette, sa Klopp.

En kan høre Virgil langt

Om du ser en kamp der Virgil van Dijk spiller, så kan du høre han enten det er tilskuere eller ikke. Han snakker og gir beskjeder hele tiden. Det var noe også Fabinho snakket om da han ble intervjuet av Jan Aage Fjørtoft i Viasat etter kampen.

– Taktisk må jeg alltid være klar for de lange ballene, og prøve å organisere laget. Det er ikke enkelt, men jeg må prøve å gjøre litt av det Virgil alltid gjør. Jeg må snakke med laget og prøve å være en leder, sa Fabinho på veldig god engelsk.

– Jeg gjør mitt beste, og manageren sier til meg at jeg må snakke mer med laget og prøve å organisere. Noen ganger handler det om andreballer og om å være klar, og for å presse. Jeg prøver å ta den rollen, sier han.

Måten han dirigerte og styrte på fra midtforsvaret ble diskutert i podcasten The Football Weekly på torsdag. 

– Han er veldig god. Han er veldig god i sin vanlige posisjon på sentral midtbane, men i går var han enorm som midtstopper. Han ledet det forsvaret, og var grunnlaget for at Liverpool vant. Alle så klareringen på streken for å nekte Tadic, men det var mer enn det. Han var veldig høylytt, pekte mye og bare prøvde å fylle de enorme skoene til van Dijk. Han er vanligvis der i midten av forsvaret og forteller alle hva de skal gjøre, men i går var det Fabinho, og han vil bli veldig viktig for dem i resten av sesongen, sa Ed Aarons i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]