– Jeg har veldig gode minner fra mine møter med Ajax

Jürgen Klopp ser frem til onsdagens storkamp.

19. okt 2020 kl 23.25 Arild Skjæveland

Onsdag kveld starter Liverpools Champions League-sesong med bortekamp mot Ajax på Johan Cruyff ArenA i Amsterdam.

Det er et lag de helrøde ikke har møtt siden 1966 (!) – selv om de to europeiske gigantene har 10 Champions League-pokaler til sammen.

Jürgen Klopp forteller at han er spent foran kampen.

– Vår skikkelige analyse har ikke kommet i gang enda med meg involvert. Etterpå skal vi ha et analysemøte, og da vil jeg vite mye mer om det, men det føles som en europeisk storkamp, sa manageren til Liverpoolfc.com etter at han hadde kommet med en oppdatering på skadefronten etter helgens Merseyside-derby. 

– Dersom du tenker og ser gjennom historien til europeisk fotball, har Liverpool 100 prosent vært involvert, og det samme er det med Ajax. En av mine høydepunkt i tiden min med Dortmund var helt klart de to kampene mot Ajax, bare av personlige grunner. Du tenker «okei, du ønsker å spille på denne stadion mot et ungt og spennende lag», sier Klopp.

Klopps Dortmund slo Ajax 1-0 på Westfalenstadion, og 4-1 i Amsterdam da lagene møttes i gruppespillet i 2012.

Ny filosofi

Ajax er kjent for sin fantastiske spillerutvikling, og måten de får frem unge spillere. De siste årene har de begynt å gjøre ting litt annerledes.

– Ajax har endret litt på filosofien sin, og har hentet inn noen erfarne spillere, sier Liverpool-sjefen.

– Daley Blind er der, Dusan Tadic er der, Quincy Promes, Davy Klaasen har de fått tilbake fra Bremen – så det er noen spillere som har spilt for Ajax tidligere i karrieren, mikset med mange unge og spennende talenter.

– For to år siden spilte de en fantastisk sesong i Champions League. Helt eksepsjonell. Måten de spilte på – wow. Vi spilte ikke mot dem det året, for det ville kun vært mulig i finalen, og det skjedde ikke på grunn av Tottenham. Nå skal vi møtes, og jeg er spent.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]