Dette skriver avisene etter sliteseieren mot Ajax:«Han var tryggheten Liverpool trengte»

Fabinho trekkes av de engelske avisene fram som den store spilleren etter seieren mot Ajax.

Paul Joyce i The Times skriver at seieren over Ajax, der Liverpool holdt nullen, ikke vil fjerne alle bekymringer for hvordan de skal klare seg uten Virgil van Dijk. Men det må ha gitt de helrøde en god dose selvtillit.

«Det virket som Liverpool gikk inn med en litt mer konservativ, mindre risikabel, tilnærming til forsvarsspillet da de forsøkte å komme til hektene etter å ha mistet sin talisman», skriver Joyce. 

Jürgen Klopps 35. midtstopperpar i Liverpool leverte en trygg og god kamp, og Joyce trekker også fram Andy Robertson. 

«Mens én stjerne manglet, skinte andre», skriver Joyce. 

Nytt dilemma for Klopp

Chris Bascombe i The Telegraph mener Fabinho nå har gitt Klopp et nytt dilemma. 

«Før denne kvelden lurte han på hvor ofte han må bruke Fabinho som nødløsning på midtstopperplass, men Jürgen Klopp forlot Johan Cruyff Arena med et annet dilemma. Hvem av de gjenværende midtstopperne, Joe Gomez eller Joel Matip, vil fortjene retten til å spille ved siden av brasilianeren?», skriver Bascombe. 

«Fabinho var fremragende. Og han måtte være det». 

Bascombe peker på at Liverpool så sårbare ut i deler av første omgang, og at noen derfor måtte brette opp ermene.

NOE Å TENKE PÅ: Jürgen Klopp har nå fått et nytt dilemma, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

NOE Å TENKE PÅ: Jürgen Klopp har nå fått et nytt dilemma, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Det vil gi manageren selvtillit at brasilianeren var den beste forsvarsspilleren i en ellers ukomfortabel første omgang. Hans perfekt timede taklinger og akrobatiske redning på strek like før pause. Han var tryggheten Liverpool trengte da de enkelt tok seg til seieren med færre bekymringer etter pausen, skriver han. 

Godt midtstopperpar

«Han er ikke en gang en midtstopper hvis sant skal sies. Han har bare spilt en håndfull kamper der. Men han er fleksibel, og villig. Han viste at han var klar for oppgaven - i hvert fall mot Ajax», skriver David Maddock i Mirrorom Fabinho.

«Det nederlandske laget er mobile og raske på kontringer, og for et forsvar som aldri har spilt sammen er det en ordentlig utfordring», skriver Maddock og legger til at oppgaven for Fabinho og de andre ikke ble lettere av at Adrian igjen viste tvilsom form i målet.

Andy Hunter i Daily Mail trekker fram Joe Gomez, som spilte en god kamp ved siden av Fabinho. 

«Gomez var påskrudd hele kvelden. Han har vært under granskning i åpningen av sesongen etter ukomfortable øyeblikk både for klubb og landslag. Men dette var mye bedre - en forestilling som minner folk på hans naturlige egenskaper», skriver Hunter. 

En viktig seier

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at dette var Liverpool som vi kjenner dem.

«For tre år siden, da de røde returnerte til Europas gjeveste turnering under Klopp, ville ikke en slik forestilling ført til tre poeng. Men Liverpool har vokst og utviklet seg under manageren, til det punkt hvor det å kjempe er en av deres mest verdsatte styrker», skriver Gorst.

«Etter noen mørke dager var dette lyset Liverpool trengte. En sliteseier som kom gjennom sterkt forsvarsspill kombinert med et dryss med flaks», skriver Neil Jones i Goal og legger til at det er flere lyspunkter i vente. 

«Alisson Becker, Thiago Alcantara og Joel Matip kan alle være tilbake snart, mens Naby Keita bør være klar til å spille mot Sheffield United på Anfield på lørdag», skriver Jones.