Isposen på Manés lår:– Han har slitt med en lårhøne

Sadio måtte ha is på låret da han ble byttet ut.

21. okt 2020 kl 23.54 Arild Skjæveland

Det var nok mange som var litt nervøse da kameraene fanget opp at Sadio Mané fikk en ispose på låret etter at han ble byttet ut etter en time i Amsterdam.

Jürgen Klopp kom med beroligende ord etter kampen.

– Sadio har hatt en lårhøne i noen dager, og når han ikke spiller har han is på det, sier han til pressen etter kampen.

Han mente at det var det medisinske apparatet som tok ut mesteparten av laget til akkurat denne kampen.

– Med Curtis var det taktisk. Det medisinske apparatet fortalte oss at Hendo ikke kunne starte. 45 minutter ville være mulig, sa Klopp.

– Vi ønsket en rutinert midtbane, for det hjelper denne typen kamp. For de tre på topp var det veldig intenst og tøft. Jeg var glad for at vi fikk muligheten til å gjøre fem bytter.

Forklarte byttene

Jürgen vartet opp med noe så uvanlig som et trippelbytte da en time var spilt. Ut gikk Mohamed Salah, Mané og Roberto Firmino, og inn kom Takumi Minamino, Diogo Jota og Xherdan Shaqiri.

– Vi måtte forsvare oss sammen i 4-5-1, og kantspillerne må være involvert i forsvarsspillet. Det var stort rom for kontringer, så det ga mening med friske ben. Alle tre som kom inn var friske, og det hjalp mye. Shaq, Taki og Diogo er maskiner, sa Klopp.

Han snakket også om Fabinho, som storspilte som midtstopper.

– Vi er ikke dumme nok til å tro at vi ikke trengte litt flaks. Fabinho måtte strekke seg for å klarere på streken, og vi kunne ha gjort det bedre. Nå skal vi ikke sette det å ha holdt nullen for høyt. Det var det, og lørdag er det en ny utfordring. I kveld satt Sheffield United med beina i sofaen, sier han.

– Det hjelper når guttene letter presset på situasjonen vi er. Fab kan spille i denne posisjonen, og han liker det. Han ville ikke likt høyreback like godt! Vi må holde disse guttene friske, så kan de hjelpe. Jeg er ikke overrasket over at Fab spiller bra. Ellers må vi ha en annen løsning.

Alt i alt var han mest fornøyd med resultatet.

– Det var ikke den peneste kampen å se på for noen av lagene. Begge kan spille bedre, men du spiller på bortebane, det medisinske apparatet tar ut laget og vi må vinne. Jeg synes det var fortjent. De hadde sine øyeblikk, men vi dominerte på det som var en vanskelig gressmatte for begge lag.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Sheffield United. Den kampen spilles lørdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]