Spillerbørs mot AjaxDet sentrale forsvaret stod fram da Virgil van Dijk var borte

Liverpool tok tre viktige poeng i Amsterdam, da de virkelig matchvinnerne var de som det var stilt spørsmål ved på forhånd.

Adrián6

Virket like shaky i starten som han har vært før denne sesongen, men greide etter hvert å ta litt for seg i luftdueller der han fikk bokset ut, i tillegg til at han stod riktig på en gedigen Ajax-sjanse som muligens ville ha blitt annullert for offside. I 2. omgang fulgte han opp med et par nye og gode inngripener, som gjorde dettet til en totalt god opplevelse for reservekeeperen.

Trent Alexander-Arnold6

Overraskende lite med i 1. omgang hvor Liverpools angrep ofte kom fram på venstrekanten. Ble noe mer involvert etter hvert, men er en av spillerne som har mer å gå på.

Fabinho9

Fabinho tok ansvar som erstatter for Virgil van Dijk, hvor han stod fjellstøtt, viste sikkert pasningsspill og med en suveren klarering på passende brasiliansk vis på målstreken. Liverpools beste spiller med ganske klar margin og en matchvinner på sin måte.

Joe Gomez7

Startet med en krangel med Adrian om hvorfor keeperen ikke plukket opp ballen han lot gå, og var litt rufsete i et par situasjoner rett etterpå inkludert en stygg feilpasning. Fikk etter hvert bra kontroll og mer ro i sitt spill, samtidig som at hans fart var viktig, i en kamp hvor han ble stadig bedre.

Andy Robertson7

Aktiv og energisk, slik han har vært det tidligere denne sesongen. Har en god rytme med Sadio Mané og som blir et av lagets beste angrepsvåpen.

Curtis Jones5

En stor sjanse på en stor scene for unggutten, hvor han skulle være den offensive og kreative fra midtbanen. Var en del involvert, men lyktes ikke med så mye og Jürgen Klopp valgte å bytte han ut i pausen.

Georginio Wijnaldum7

Fikk benyttet sin løpskraft ikke minst da spillet i perioder ble slikt at Liverpool fikk sine muligheter på kontringer startet fra forsvaret, og stod hele kampen ut.

James Milner6

Veteranen bruker sin enorme rutine denne gang bakerst på midtbanen og var helt i toppen angående antall kilometer som ble løpt. Ble noe seig til tider mot unge og energiske motstandere.

Mohamed Salah6

Ajax følte nok Mo som en stor trussel med turbofarten, men han ble merkelig lite involvert i Amsterdam.

Roberto Firmino6

Bobby kunne fortsatt behøvd en scoring, men var mer involvert i Liverpools sjanser enn han har vært de siste kampene. Bl.a. var han ganske nærme med et par headinger på cornere, samt hadde noen fine detaljer i kontringsspillet. Forhåpentligvis var det starten på en bedre periode.

Sadio Mané7

Ga inntrykket i den timen han spilte at han var Liverpools farligste spiller, uten at han helt lyktes i flere forsøk på å komme helt igjennom. Var imidlertid nest sist på scoringen og bekreftet at han er i bra form.

Jordan Henderson7

Hendo kom inn for å få litt mer orden på Liverpools midtbane etter en nokså uryddig 1. omgang. Han gjorde en bra jobb de siste 45 minuttene med fornuftig spill, da det ikke minst var viktig å verne om ledelsen.

Takumi Minamino6

Ganske positivt innhopp av Taku hvor han fikk bruk for sin løpsvillighet i en halvtime hvor Liverpool var tilfreds med å ligge ganske lavt og satse på kontringsspill.

Diogo Jota7

Skapte nesten en scoring da han taklet keeperen til Ajax på midtstreken(!) Fikk vist glimt av hvor farlig han kan være i kontringsspillet med sin fart og dribleferdighet. Hadde et strålende fremspill i sluttsekundene som kunne gitt 2-0

Xherdan Shaqiri5

Det ble ikke helt kampen for en Shaqiri uten matchtrening i en fremre treer som ikke fikk all verdens støtte av midtbanen. Likevel verdifulle minutter på vei tilbake i diskusjonen om en startplass og får et lite pluss for fremspill til Minamino på overtid.

Rhys Williams

Fikk drøyt tre minutter for å dra ut tiden og være en mulig hjelp i luftdueller i kampens avslutning.