– Jeg skulle ønske jeg var den raskeste, men tredje raskest er ikke så verst det heller

Mohamed Salah om rekorden han ikke klarte å slette.

7. nov 2020 kl 10.30 Einar Kvande

Mohamed Salah gjorde sitt mål nummer 100 for Liverpool i uavgjortkampen mot Everton på Goodison i oktober. Spissen brukte 159 kamper på å nå den milepælen, og ble dermed den spilleren i klubben som nådde 100 mål på tredje færrest kamper. Roger Hunt klarte det på 144 kamper, mens Jack Parkinson brukte 153 kamper på å nå 100 mål.

– Jeg skulle ønske jeg var den raskeste. Men tredje raskest er ikke så verst det heller, reflekterer Salah til Liverpoolfc.com.

– Det er alltid flott å score mål. 100 mål for Liverpool er noe som er veldig spesielt. Jeg forsøker alltid å hjelpe laget til å vinne kamper. Det er det viktigste. Lagets mål er viktigst. Jeg er stolt av det, fortsetter egypteren.

Liverpools toppscorer skal søndag forsøke å score flere mål, i prestisjeoppgjøret mot Manchester City på Etihad.

– City var topplaget i mange år. De vant to Premier League-titler før vi vant forrige sesong. De har vært utrolige i Champions League og Premier League, med måten de spiller på. Det er alltid tøffe kamper mellom oss. Vi er harde konkurrenter. Nå ser vi frem til kampen, og det tviler jeg ikke på at de gjør også. Nå er vi regjerende mestere, og skal forsvare tittelen. Vi er spente på denne kampen, og det er jeg sikker på at de er også.

Ny kollega imponerer

Salah har fått en ny kollega i Liverpool-angrepet i formspiller Diogo Jota, som gjorde hat-trick i 5-0 seieren over Atalanta tidligere denne uken. Totalt har portugiseren gjort sju mål på sine ti første Liverpool-kamper.

– Jeg er glad for at han har lykkes så godt. Vi er lagkamerater. Vi driver hverandre fremover hver dag på trening. Du blir glad når en spiller slutter seg til laget vårt og begynner å score mål med en gang. Du føler at han vil hjelpe laget, og gjøre det enklere for oss andre på topp. Forhåpentligvis vil han score mange flere mål. Han har scoret noen allerede, noe som er bra for selvtilliten hans. 

Roberto Firmino var mannen som måtte vike plass for Jota mot Atalanta. Det store spørsmålet er nå hvem som vil starte i Liverpool-angrepet mot City.

– Bobby er en veldig viktig spiller for oss. Han har spilt opp mot sitt beste i fire eller fem år nå. Han har vært utrolig. Uten ham hadde vi ikke vunnet Champions League og Premier League. Han ofrer seg for laget med måten han spiller på, og gir oss flere sjanser. Han er en utrolig spiller, både på og utenfor banen. Den som spiller vil gi alt, for vi er et lag. Vi er her for å hjelpe hverandre, sier Salah diplomatisk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]