Salah har levert sin beste sesongstart for Liverpool

Målene renner inn for «The Egyptian King».

5. nov 2020 kl 22.43 Jens Bessesen

Mohamed Salah har vært så giftig foran mål siden han ankom Liverpool i 2017 at det er vanskelig å tro at det finnes flere rekorder å ta. Men egypterens start på 2020/21-sesongen topper faktisk de tre foregående sesongene. 

Før kampen mot Atalanta stod Liverpools nummer elleve med åtte mål på elleve kamper i alle turneringer. Tidligere har det tatt henholdsvis 13, 17 og 14 kamper å nå åtte mål. Og mot Atalanta kom altså scoring nummer ni for sesongen. 

Tangerte klubbrekord

Salah åpnet sesongen med hattrick mot Leeds. Siden har det blitt to mål mot Aston Villa, og ett mål mot både Everton, Midtjylland, West Ham og sist Atalanta. 

Scoringen mot Atalanta gjorde også at han tangerte klubbrekorden for antall scoringer i Champions League. Han er nå oppe i 21 mål, det samme som Steven Gerrard, og han har gjort det på bare 36 kamper. Det har også blitt ti målgivende pasninger i turneringen for Salah, som nylig passerte 100 mål for Liverpool. 

Mot italienerne ble for øvrig Diogo Jota den første Liverpool-spilleren til å score i fire kamper på rad siden Sadio Mané i februar 2019. Den bragden kan også Salah oppnå med scoring mot Manchester City på søndag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]