Egypt vil ha Salah med i to turneringer neste sesong

Mohamed Salah kan miste både starten og midten av neste sesong med Liverpool. Egypt ønsker å ha sin store stjerne med i OL-troppen.

3. nov 2020 kl 19.23 Jens Bessesen

De olympiske sommerlekene skulle gått av stabelen i Tokyo i år, men ble utsatt som følge av koronaviruset. Dersom alt går etter planen vil lekene i stedet gå av stabelen fra 23. juli til 8. august neste år, og Egypt ønsker å ha sin store stjerne Mohamed Salah i troppen. 

Landslagene som er med i OL består i utgangspunktet av U23-spillere, men de har lov til å ha med seg tre spillere over 23 år. Egypt-trener Shawky Gharib ønsket i utgangspunktet å ha med seg Salah i årets leker, og det har ikke endret seg selv om OL er utsatt et år. 

– Lagets støtteapparat og fotballforbundet ønsker å ta Mohamed Salah ut til OL-troppen. Salah er en verdensklassespiller, og jeg håper han kan være med i OL. Når du har en sånn spiller i laget blir målene til laget annerledes, sier Gharib til Ahram Online, gjengitt av Mirror

Skulle egypterne få sitt ønske oppfylt vil Salah miste deler av oppkjøringen til neste sesong, og muligens også starten på sesongen. Liverpools toppscorer ligger allerede an til å miste deler av neste sesong til Afrikamesterskapet, som går av stabelen januar og februar 2022, dersom Egypt kvalifiserer seg. Det samme gjelder for øvrig Sadio Mané for Senegal og Naby Keita for Guinea. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]