Evighetsmaskinen er klar for sin sjette kamp på 17 dager

Trent Alexander-Arnold har spilt hver eneste minutt i Premier League og Champions League siden han ble byttet i det 89. minutt mot Leeds i ligaåpningen.

3. nov 2020 kl 11.57 Einar Kvande

Kveldens kamp mot Atalanta blir Trent Alexander-Arnolds sjette kamp på 17 dager, og han har spilt 90 minutter i de fem foregående. Og på søndag venter prestisjeoppgjøret mot Manchester City på Etihad, fulgt av en uke med landskamper. 

Faktisk har ikke høyrebacken stått over et eneste minutt i Premier League og Champions League siden han ble byttet ut helt på tampen av ligaåpningen mot Leeds. 

– Personlig nyter jeg det faktum at vi spiller tre kamper i uken, sier scouseren til Liverpoolfc.com.

– Kampene kommer som perler på en snor, og det er ikke noe som er bedre enn å finne rytmen. Det er selvsagt tøft fysisk, og du må komme til hektene igjen raskt. Men det er en del av jobben, og jeg tror vi alle er blitt vant til dette nå, fortsetter han.

– Vi har spilt mange kamper i tre år nå. Kampene kommer tett. Det siste året har selvsagt vært merkelig for alle, så det er litt annerledes enn normalt. Du må bare forsøke å komme til hektene igjen, og sørge for at du er fysisk og mentalt klar for kampene. Vi går gjennom de samme rutinene, og sørger for at vi er klare både som lag og individuelt.

Fester grepet med seier

Kveldens kamp mot Atalanta er toppoppgjøret i gruppe D i Champions League. Kampen kan få stor betydning for hvem som vinner gruppen. 

– Alle kamper i gruppespillet i Champions League er viktige dersom du ønsker å gå til topps i gruppen, noe som selvsagt er vårt mål. Men jeg tror denne kampen er spesielt viktig, slik gruppen ser ut for øyeblikket. Dette er en stor sjanse for oss til å ta kommandoen over gruppen, dersom vi får med oss de tre poengene. Vi håper å lykkes med kamp-planen og taktikken, slik at vi får med oss de tre poengene.

En seier i Bergamo vil bety at Liverpool får et forsprang på fem poeng ned til Atalanta. 

– De siste årene har vi ikke prestert opp mot vårt beste i gruppespillet i Champions League, så vi har måttet vente til siste kampdag før avansementet var klart. Forhåpentligvis klarer vi å sikre oss avansement tidligere denne sesongen. Vi har startet bra med to seire, og har holdt buret rent i begge kampene. Du kan ikke be om mer enn det. Men nå har vi en jobb å gjøre. Fotball er et merkelig spill. Ting kan forandre seg svært raskt, så vi må beholde fokus og sørge for at vi får med oss de tre poengene.

Liverpool har vunnet de fire siste kampene, selv om de har måttet klare seg uten Virgil van Dijk i midtforsvaret.

– Vi vinner kamper på samme måte som forrige sesong. Det er aldri enkelt, og det gjelder spesielt denne sesongen med resultatene som har vært. Det er trolig litt vanskeligere å få gode resultater denne sesongen. Du har ikke publikum i ryggen, og slike ting som taler i vår favør, så det er vanskeligere. Men vi er blitt vant til det. Det er noe vi har måttet venne oss til, og ved å gjøre det raskt har vi satt oss selv i en god posisjon både i Champions League og Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]